+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. július 22. hétfő, 21:00
A Természetvédelmi Világszövetség szerint az emberi tevékenység miatt került veszélybe ennyi állat- és növényfaj.

Fennállása óta először már több mint százezer állat-, növény- és gombafajt tart számon a fenyegetett fajok vörös listáján a Természetvédelmi Világszövetség – írja az Unilad. A szervezet 1964 óta vizsgálja, mely fajok lehetnek veszélyben.

 

Az idei évben már több mint százötezer állat-, növény- és gombafaj került a listára, ezek közül több mint huszonnyolcezer kihalással fenyegetett.

 

Ez a Természetvédelmi Világszövetség közleménye szerint azt mutatja, hogy az emberek világszerte milyen túlzott mértékben használják ki a természet erőforrásait. Erre több példát is hoznak, többek közt az édesvízi halfajok számának csökkenését. Mint írják, Japánban a helyi édesvízi halak felét, míg Mexikóban több mint harmada fenyegeti kihalás. Mindez olyan tényezőkre vezethető vissza, mint a növekvő mezőgazdasági és városi szennyezés.

 

A Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján

 

a főemlősök fajai közül hét került közelebb került a kihaláshoz, méghozzá a vadászat és az élőhely csökkenése miatt, amelyet többek közt az erődirtások okoznak.

 

Azt, hogy érdemes fellépni többek közt az orvvadászat ellen, már például a tanzániai kormány is felismerte néhány éve, és sikerült is növelniük az orrszarvúk számát, igaz, egyesek szerint gyanús módon.

 

FOTÓ: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fabrizio Piscitelli 53 évet élt, de az SS Lazio legnagyobb ultracsoportjának vezéreként hagyott örökségével még sokáig fog küzdeni a futball.

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

Az '56-os magyar szabadságharc leveréséről is ismert Ivan Konyev szobrát vörös festékkel öntötték le, a polgármester szerint maradhat úgy, ahogy van.

Ez a fotó önmagában érdekes képet fest a kapitalizmusról.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás