+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. július 22. hétfő, 21:00
A Természetvédelmi Világszövetség szerint az emberi tevékenység miatt került veszélybe ennyi állat- és növényfaj.

Fennállása óta először már több mint százezer állat-, növény- és gombafajt tart számon a fenyegetett fajok vörös listáján a Természetvédelmi Világszövetség – írja az Unilad. A szervezet 1964 óta vizsgálja, mely fajok lehetnek veszélyben.

 

Az idei évben már több mint százötezer állat-, növény- és gombafaj került a listára, ezek közül több mint huszonnyolcezer kihalással fenyegetett.

 

Ez a Természetvédelmi Világszövetség közleménye szerint azt mutatja, hogy az emberek világszerte milyen túlzott mértékben használják ki a természet erőforrásait. Erre több példát is hoznak, többek közt az édesvízi halfajok számának csökkenését. Mint írják, Japánban a helyi édesvízi halak felét, míg Mexikóban több mint harmada fenyegeti kihalás. Mindez olyan tényezőkre vezethető vissza, mint a növekvő mezőgazdasági és városi szennyezés.

 

A Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján

 

a főemlősök fajai közül hét került közelebb került a kihaláshoz, méghozzá a vadászat és az élőhely csökkenése miatt, amelyet többek közt az erődirtások okoznak.

 

Azt, hogy érdemes fellépni többek közt az orvvadászat ellen, már például a tanzániai kormány is felismerte néhány éve, és sikerült is növelniük az orrszarvúk számát, igaz, egyesek szerint gyanús módon.

 

FOTÓ: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A német nemzetiségi listáról bejutott parlamenti képviselő, Ritter Imre mélyen hallgat.

Olga Ljubimova óriási aranyköpéseket felejtett a régi blogján: baromira nem értem a művészfilmeket, nem akarom megnézni a Mona Lisát, a British Museum időpazarlás volt, a Louvre-ba soha nem is mennék.

További gesztusokat tenne a spanyol kormány a katalánok felé. Nem véletlenül, hiszen tőlük függ a parlamenti többség.

A hétvégi olasz tartományi választások majd megmutatják: újjáépülés, vagy végleges leépülés következik-e.

Csalódott-e az MSZP-s Pollreisz Balázs győri polgármesterjelölt, hogy egy volt párttársa nyíltan a fideszes jelölt mellé állt? Válaszolt az Azonnalinak!

Az európai labdarúgó bajnokságok első osztályainak bevételi listáján Magyarország befért a legjobb húszba, a bevételi források eloszlásában Kazahsztánhoz hasonlítunk.

Kiszivárgott a bölcsek jelentése, eszerint a Fidesz maradhatna a Néppártban, de amíg nem viselkedik jól nyilvánosan, felfüggesztve marad.

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mit tettek a világ vezetői, hogy megfékezzék a klímaváltozást? Erre keresik a választ a MagNet Közösségi Házban január 24-én pénteken. Filmvetítés után szakértők beszélgetnek!

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás