+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++

Ugyan eddig a Momentum a jobbikos Bencsik János polgármesterjelöltségét támogatta Pesterzsébeten, úgy döntöttek, mégis a baloldali pártok indulóját támogatják – értesült az Azonnali.

 

A szocialisták pénteken délelőtt küldtek közleményt arról: Balog Róbertet támogatják az ellenzéki pártok. Balog Róbert a FŐTÁV Zrt. egyik vezetőjeként, évtizedes vállalati vezetői tapasztalattal a háta mögött személye garancia Pesterzsébet kiszámítható, emberközpontú, fejlődésre összpontosító jövőjére” – írták. A közleményt az MSZP-n kívül a Párbeszéd, a DK, az LMP és a Momentum jegyezte. Utóbbi párt támogatása pedig már csak azért is számít új fejleménynek, mert a Momentum két hete még azt közölte: a jobbikos Bencsik Jánost szeretné összellenzéki jelöltnek.

 

A Jobbik még nem tekinti lezártnak az ügyet

 

Az Azonnali kereste az ügyben Bencsik Jánost, aki egyben a budapesti Jobbik elnöke is. A politikust meglepte az ellenzéki pártok bejelentésének híre, az Azonnalitól értesült róla.

 

„Ez nekem teljesen új információ. Én a Jobbik-Momentum közös polgármesterjelöltjének tekintettem magam eddig a percig” – mondta.

 

Arról beszélt, a Jobbik és az ellenzéki pártok eddig közösen egyeztettek, és a pártnak senki nem szólt, hogy ezek véget értek volna. „Se felém, sem a Jobbik irányába hivatalos megkeresés vagy értesítés nem érkezett arról, hogy a többi ellenzéki párt lezártnak tekinti az egyeztetéseket. Ebből a szempontból különösen meglepő a Momentum álláspontja, hiszen eddig az én támogatásomat fejezték ki hivatalosan.”

 

Bencsik kérdésünkre elmondta: jelenleg még nem tekintik lezártnak az ügyet, még egyeztetni fognak, vagyis az is elképzelhető, hogy végül visszalép Balog javára, de az is, hogy végül mindenképp elindul.

 

Kommunikációs félreértés volt

 

„Meg vagyok lepve, hogy meg vannak lepve”

 

– nyilatkozta Hajnal Miklós, a Momentum országos elnökségének tagja. Elmondta, információja szerint a momentumos Bedő Dávid egyeztetett az illetékes jobbikos tárgyalópartnerrel a héten a kérdésről. És hogy a Momentum miért változtatott az álláspontján? A Bencsiket támogató bejelentésük után a helyi szervezetükkel is egyeztettek a kérdésben, és a többi párttal is, és úgy látták, hogy az ő preferenciájuk Balog Róbert jelöltsége volt, ezért döntöttek úgy, hogy változtatnak a korábbi álláspontjukon.

 

Az Azonnali az ügyben kereste Bedő Dávidot is, aki arról beszélt: Pesterzsébet kapcsán volt egy kommunikációs félreértés, ami nem világos számára, hogyan következett be, de meg fogják beszélni az ügyet a Jobbikkal. Akárcsak Hajnal Miklós, úgy Bedő Dávid is arról beszélt: Balog és Bencsik közül a jobbikos jelöltet látták alkalmasnak, de aztán a helyi egyeztetéseken az ellenzéki pártok és a helyi Momentum is másként látta a kérdést.

 

Úgy veszik, elfogadták a javaslatukat

 

Az Azonnalinak egy jobbikos forrás arról beszélt: ugyan csütörtökön tettek egy javaslatot Pesterzsébet kapcsán arról, milyen feltételekkel mondanának le a polgármesterjelöltségről, de erre nem kaptak visszajelzést az ellenzéki pártoktól. Így bár a Balog Róbert támogatását bejelentő közleményről nem tudtak, meglepődtek rajta, de ők ezt a maguk részéről úgy értelmezik, hogy ezzel az ellenzéki pártok elfogadták a javaslatukat.

 

Pesterzsébeten egyébként eredetileg az ellenzéki pártok a Jobbik kivételével Szabados Ákos jelenleg független, korábban szocialista polgármestert indították volna, ám őt végül a Fidesz-KDNP fogja támogatni.

 

FOTÓ: Bencsik János / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt követelik, hogy a középkor óta megtartott Ducasse D'Ath felvonulást távolítsák el az UNESCO világörökségi listájáról a feketére mázolt vadember figurája miatt.

Annyira felpörgött az ír határ kérdése, hogy még a német kancellár is elmondta, szerinte mik az esélyei Johnsonnak.

A születésétől siket Lee Duck-hee-ben senki sem hitt, amikor profi teniszkarriert álmodott magának. Ő az első siket, aki ATP-teniszmeccset nyert.

Négy fordulót kellett várni, hogy valakinek igazán szemet szúrjon a magyar lakosságú 16 ezres délvidéki város szurkolótábora.

A brit miniszterelnök szerint a kötelező vámhatár sérti az országa szuverenitását, és inkább modern technológia használatával oldaná meg.

A hét kérdése

Egy 34 millió forintos adakozás még bőven nem elég, de nekünk van pár ötletünk arra, hogy mivel lágyíthatná meg Tiborcz szeretett nemzetünk szívét!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás