Nekiment Hende Csabának a szombathelyi fideszes alpolgármester

Szerző: Hutter Marianna
2019.07.18. 13:30

Ugyan Koczka Tibor az elmúlt öt évben Szombathely kormánypárti alpolgármestere volt, arról se szóltak neki, hogy nem kívánják őt újraindítani.

Nekiment Hende Csabának a szombathelyi fideszes alpolgármester

„Hende Csaba jelen pillanatban a szombathelyi Fideszt is szétveri” – ezekkel a szavakkal ment a Fidesz szombathelyi választókerületi elnökének párttársa, a város alpolgármestere, Kockza Tibor. A helyi Ugytudjuk.hu beszámolója szerint Koczka csütörtökön sajtótájékoztatón arról beszélt: ugyan 28 napja jelentette be a szombathelyi Fidesz, hogy Balázsy Péter Vas megyei jegyzőt indítja el a polgármesteri posztért, őt mint alpolgármestert még csak meg sem keresték a jövőjével kapcsolatban.

Kedden viszont kiszivárgott azok listája, akiket a Fidesz indítana a városban 2019 őszén, és köztük Koczka neve nem szerepel. Az alpolgármester így arról beszélt:

mérhetetlenül megalázónak tartja, hogy a párttól még csak egy telefonhívást sem kapott, hogy tisztázzák, a jövőben nem számolnak személyével.

A kérdésre, hogy ő ettől függetlenül elindulna-e az őszi önkormányzati választáson, úgy válaszolt: most arra koncentrál, hogy megbizatásának hátralévő idejében a lehető legjobban végezze el a munkáját.

Szombathelyen a Fidesz év elején elvesztette többségét, így gyakorlatilag átvette az uralmat az ellenzék. Az MSZP, az LMP, a DK és a Momentum az őszi önkormányzati választásra is közösen készülnek, és a szocialista Nemény Andrást fogják indítani a polgármesteri székért.

Na, és vajon hogy látják a szombathelyiek a városban kialakult politikai helyzetet? Nézd meg erről az Azonnali videóját!
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek