+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. július 17. szerda, 13:59
Nem generációs, inkább poltikai alapon osztja meg az új kis hableány Amerikát.

Nem csak a 007-es ügynök lesz hamarosan fekete nő, de Arielt, a kis hableányt is egy fekete színésznő fogja alakítani a Disney élőszereplős filmjében.

 

A híres sellő szerepét Halle Bailey kapta, a dolognak pedig hatalmas visszhangja volt az interneten,

 

hiszen mi lehetne felháborítóbb annál, mint hogy egy képzeletbeli (alul hal, felül ember) lénynek éppenséggel milyen a bőrszíne.

 

A Hollywood Reporter gyorsan csinált is egy felmérést, hogy kiderítse, mekkora a támogatottsága a fekete kis hableánynak az USA-ban, és kiderült, hogy a többség támogatja: 34 százalék kifejezetten támogatja, 21 százalék pedig simán támogatja. 8 százalék inkább ellenzi, 17 százalék ellenzi, 9 százalék pedig nagyon ellenzi a Disney döntését.

 

Korcsoportokra bontva is az látszik, hogy majdnem minden korcsoportban a többség támogatja a döntést, csak a Baby Boomerek (az 55-73 évesek) között volt 50 százalék a támogatottság. Egyik korcsoportban sem kúszott fel azonban hatvan százalék fölé.

 

A kérdés úgy tűnik nem annyira generációs, mint inkább politikai alapon osztja meg az amerikaiakat:

 

a demokraták 75, a republikánusok 44 százaléka támogatja a döntést.

 

A válaszadók 48 százaléka szerint egyébként egy-egy remake-nél ragaszkodni kéne az eredeti történethez és a karakterek eredeti etnicitásához, 25 százalék pedig azt mondta, hogy jó, ha a remake-ek hangsúlyt fektetnek a diverzitásra. Egy másik kérdésre felelve viszont 48 százalék azt mondta, hogy jó, ha etnikai kisebbségekre cserélnek le egyes fehér karaktereket: ezzel a demokraták 62 és a republikánusok 36 százaléka értett egyet

 

A filmet egyébként majd 2020-ban kezdik el forgatni. 

 

FOTÓ: rumolay / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A német nemzetiségi listáról bejutott parlamenti képviselő, Ritter Imre mélyen hallgat.

Olga Ljubimova óriási aranyköpéseket felejtett a régi blogján: baromira nem értem a művészfilmeket, nem akarom megnézni a Mona Lisát, a British Museum időpazarlás volt, a Louvre-ba soha nem is mennék.

További gesztusokat tenne a spanyol kormány a katalánok felé. Nem véletlenül, hiszen tőlük függ a parlamenti többség.

A hétvégi olasz tartományi választások majd megmutatják: újjáépülés, vagy végleges leépülés következik-e.

Csalódott-e az MSZP-s Pollreisz Balázs győri polgármesterjelölt, hogy egy volt párttársa nyíltan a fideszes jelölt mellé állt? Válaszolt az Azonnalinak!

Az európai labdarúgó bajnokságok első osztályainak bevételi listáján Magyarország befért a legjobb húszba, a bevételi források eloszlásában Kazahsztánhoz hasonlítunk.

Kiszivárgott a bölcsek jelentése, eszerint a Fidesz maradhatna a Néppártban, de amíg nem viselkedik jól nyilvánosan, felfüggesztve marad.

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mit tettek a világ vezetői, hogy megfékezzék a klímaváltozást? Erre keresik a választ a MagNet Közösségi Házban január 24-én pénteken. Filmvetítés után szakértők beszélgetnek!

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás