+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. július 17. szerda, 18:10
Mindeközben a francia pénzügyminiszter nekiment a Facebook saját tervezett kriptovalutájának.

Rossz napja volt ma Európában a techóriásoknak: először a francia pénzügyminiszter, Bruno Le Maire közölte, hogy a Facebook tervezett kriptovalutája, a Facebook sem vonhatja majd ki magát a szabályozás alól, aztán

 

Margrethe Vestager versenyjogi EU-biztos jelentette be, hogy megvizsgálják az Amazon adatkezelési módszereit,

 

egészen pontosan azt, hogy hogyan kezelik és használják a platformjukat használó viszonteladók adatait.

 

Vestager szerint egyre többen vásárolnak online, és teszik ezt sokan olyan nagy platformokon, mint az Amazon. Szerinte ki kell vizsgálni, hogy az Amazon – ami egyszerre nyújt felületet a tranzakciókhoz, és vesz részt maga is a kereskedelemben – menyiben próbálja korlátozni a szabad versenyt, megkárosítva ezzel az európai fogyasztókat.

 

Az Európai Bizottság előzetes vizsgálata ugyanis azt mutatta, hogy az Amazon felhasználja azokat az adatokat, amelyek akkor keletkeznek, amikor az Amazonon más eladók üzletelnek. Vestager ezért megígérte, hogy alaposan körmére fog nézni az amerikai techóriásnak: megvizsgálják, milyen szerződéseket kötnek ezekkel a cégekkel, illetve hogy pontosan milyen metódussal kerülnek be termékek az Amazon keresőfelületén megjelenő kiemelt dobozba.

 

Eközben Párizsban is terítéken a Facebook pénze, a Libra

 

A Facebook jövőre tervezi elindítani saját pénzét, a Librát, amit már most kritizált a brit és az amerikai kormányzat, illetve az IMF is.

 

A kritikusok közé most beállt a francia pénzügyminiszter, Bruno Le Maire is, aki szerint egyértelműen szükség lesz a Libra rendes szabályozására,

 

hiszen ha nem szabályoznák, akkor simán lehetne például pénzmosásra használni. A pénzt jövőre vezetné be a Facebook.

 

Kevésbé nagy az egyetértés Washington és Párizs között a techcégekre kivetett adóról, amelynek bevezetését Franciaországon kívül Ausztriában és Csehországban is fontolgatják: az USA már bedobta, hogy ha ezt tényleg bevezetik Franciaországban, akkor megduplázzák a francia cégek adóit. Olyan cégekre vonatkozna Franciaországban a három százalékos adó, akik világszerte 750 millió eurós (kb. 236 milliárd forintos) forgalmat generálnak, és ebből legalább 25 millió eurót (kb. nyolcmilliárd forintot) Franciaországban.

 

FOTÓ: Pexels

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A német nemzetiségi listáról bejutott parlamenti képviselő, Ritter Imre mélyen hallgat.

Olga Ljubimova óriási aranyköpéseket felejtett a régi blogján: baromira nem értem a művészfilmeket, nem akarom megnézni a Mona Lisát, a British Museum időpazarlás volt, a Louvre-ba soha nem is mennék.

További gesztusokat tenne a spanyol kormány a katalánok felé. Nem véletlenül, hiszen tőlük függ a parlamenti többség.

A hétvégi olasz tartományi választások majd megmutatják: újjáépülés, vagy végleges leépülés következik-e.

Csalódott-e az MSZP-s Pollreisz Balázs győri polgármesterjelölt, hogy egy volt párttársa nyíltan a fideszes jelölt mellé állt? Válaszolt az Azonnalinak!

Az európai labdarúgó bajnokságok első osztályainak bevételi listáján Magyarország befért a legjobb húszba, a bevételi források eloszlásában Kazahsztánhoz hasonlítunk.

Kiszivárgott a bölcsek jelentése, eszerint a Fidesz maradhatna a Néppártban, de amíg nem viselkedik jól nyilvánosan, felfüggesztve marad.

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mit tettek a világ vezetői, hogy megfékezzék a klímaváltozást? Erre keresik a választ a MagNet Közösségi Házban január 24-én pénteken. Filmvetítés után szakértők beszélgetnek!

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás