Két évvel később vág ki sorozatából egy öngyilkosságról szóló jelenetet a Netflix

Szerző: Hutter Marianna
2019.07.16. 09:37

A Tizenhárom okom volt című sorozatot már eddig is sok kritika érte, mondván növelhette az öngyilkosságok számát a fiatalok körében, így a harmadik évad bemutatója előtt a Netflix rászánta magát a változtatásra.

Két évvel később vág ki sorozatából egy öngyilkosságról szóló jelenetet a Netflix

Kivágta a főszereplő öngyilkosságáról szóló közel három perces jelenetet a Tizenhárom okom volt című sorozatából a Netflix – írja a Hollywood Reporter. A sorozat azt mutatja be, milyen esmeények vezettek ahhoz, hogy egy tinilány a saját kezével vessen véget az életének, ám sok kritika érte, mondván emiatt nőhetett az öngyilkosságok száma a fiatalok körében.

Az eredeti jelenetben látni, ahogy a főszereplő lány borotvával elkezdi felvágni az ereit egy kádban – ezt távolította el a Netflix. Az ominózus rész a sorozat még 2017-ben debütált első évadában látható, a Netflix pedig többek közt azért változtat rajta most, mert közeleg a harmadik évad bemutatója. A show egyik alkotója, Briany Yorke közleményben azt írta:

a jelenet bemutatásával az öngyilkosság „csúnya, fájdalmas valóságát” akarták ábrázolni, és biztosítani, senki se akarja azt utánozni.

Ugyanakkor miután eljutottak hozzájuk az aggodalmak, úgy döntöttek, változtatnak a jeleneten.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!

FOTÓ: Netflix / Youtube

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek