Kvíz: felismered, melyik párt fiatalja beszél az úzvölgyi balhéról?

Szerző: Fekő Ádám
2019.07.14. 11:20

Mennyire markánsan tér el a Mi Hazánk álláspontja a Momentumétól, ha a határon túli magyarok vegzálásáról van szó? Sikerül-e beszélni fiatal fideszesekkel, és léteznek-e egyáltalán liberálisok? A kvízünkből minden kiderül!

Kvíz: felismered, melyik párt fiatalja beszél az úzvölgyi balhéról?

Ahogy annak már jelét adtuk, az EFOTT nem az átlagnál több Punnany Massif-koncert miatt különül el kicsit a többi fesztiváltól, hanem például azért, mert itt a civil sátrakhoz odatelepülnek a magyar politikai pártok ifitagozatai is. Így aztán láthatjuk, hogy pár napig egy légtérben szórakozik a fiatal fideszes a fiatal momentumossal, bizonyítékot kapunk arra, hogy nem csak KDNP létezik, hanem az IKSZ névre hallgató fiataloknak szóló szervezete is, illetve először láthattuk, hogy a leginkább fiatalosnak és lazának szánt üzenetekkel kampányoló Jobbik helyét mennyire tudja átvenni nemzeti homofóbiában a Mi Hazánk. 

A legdurvább persze az volt, hogy még a a Liberálisok is kiküldték a lelkes fiataljaikat, akik a marihuána legalizációjára felhívó üzenetekkel próbálták megtalálni a fesztiválozók szívéhez vezető utat. 

Ha már ott voltunk, végre itt volt az idő megtudni, hogy az elvileg a pártok jövőjét jelentő ifisták között létezik-e különbség, ha feltesszük nekik a kérdést, mi az álláspontjuk az úzvölgyi incidensről.

Aki nem tudná: a román területen lévő Úzvölgyében egy magyar katonai temetőbe építtetett román emlékhelyet is, ami ellen a helyi magyarok békésen mentek ki tiltakozni arra hivatkozva, hogy ott soha egy román sem harcolt, aztán pár román huligán szétverte a temetőt, és nekitámadt a magyaroknak is. A hivatalos román tájékoztatás szerint a magyarok is hibásak voltak a történtekben annak ellenére, hogy a videók alapján ők semmit nem csináltak.

A balhéról itt írtunk bővebben, az utolsó élő úzvölgyi veterán történetét pedig ide kattintva hallgathatod és nézheted meg.

Azért ezt a kérdést tettem fel, mert a magyar politikában hagyományosan a határon túli magyarok ügyében figyelhető meg a legmarkánsabb különbség: a hülyébbnél hülyébb vélemények közt épp úgy megtalálható volt az, hogy Trianon jogos büntetés volt, és azok ott már románok, mint az, hogy leszakított nemzettestvéreink semmit nem szeretnének jobban, mint hogy odamenjünk Árpád-sávos zászlókkal tüntetni Budapestről.

Annyi kulisszatitkot még elárulok, hogy ahhoz képest, hogy elvileg jelenleg a második legerősebb párt, a DK egyedüliként egyetlen kis pulttal sem képviseltette magát a fesztiválon, a Fidelitasnál pedig több nekifutásra sem tudtak adni embert, aki hajlandó lett volna elmondani a véleményét egy diktafon előtt, ezért egy telefonszámot kaptam a szervezet elnökéhez, amit másnap hívhattam fel.

A biztonság kedvéért játékot csináltunk belőle: olvasóként mire tippelsz, melyik párt ifistája tette az alábbi kijelentéseket Úzvölgyéről? Jó játékot!
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek