Kitörési lehetőséget ajánl kezdő íróknak, fordítóknak a POKET

Szerző: Pintér Bence
2019.07.12. 20:02

Fiókban kallódó kéziratokat adna ki a zsebkönyvautomatákat üzemeltető POKET.

Kitörési lehetőséget ajánl kezdő íróknak, fordítóknak a POKET

Nemrég mi is írtunk a POKET nevű zsebkönyvsorozat akkor épp legfrissebb kötetéről, aminek éppen Husszú Katinka volt a nagykövete. A POKET könyveit ugye automatákból lehet megvenni a városban, ezer forintba kerülnek, és eddig főleg klasszikus művek kerültek be a válogatásba. Ez azonban megváltozik,

a POKET ugyanis POKETfriss néven pályázatot hirdet: kezdő, vagy helyüket még nem találó írók és fordítók kéziratait, fordításait várják.

„Idén júliustól, a hivatásos szerzőkön túl, szeretné megszólítani azokat az írókat és műfordítókat is, akik eddig nem találták meg helyüket a kortárs irodalom világában. A POKETfriss célja, hogy felkutasson minden fiók mélyén vagy ötlet szinten hagyott kéziratot és újra alkotásra buzdítsa a szerzőket” – írják a közleményben.

Az íróknál nincs feltétel, a fordítóknál legalább egy publikáció kell a jelentkezéshez. A pályaműveket a poketfriss@gmail.comra várják és folyamatosan bírálják el, ráadásul a kiírás alapján nem aprópénz a nyeremény, hiszen a könyvpiacon elsőkönyvesek esetén teljesen korrektnek számító 300 ezer forintos honoráriumot ígérnek azon szerzőknek, akik megjelennek.

Részletek itt:

FOTÓ: POKET / Facebook

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek