Alekosz: A klímaváltozást az irányítja, akié az internet

Szerző: Fekő Ádám
2019.07.10. 07:14

A magyar internet egyik kedvenc fura figurája mai napi klímacelebünk, aki most is meg tudott minket lepni: a klímaváltozás hülyeség, de ha mégsem, akkor is az internet ura intézi!

Alekosz: A klímaváltozást az irányítja, akié az internet

Mivel most már TÉNYLEG nagyon beindult a nyár, ezért nekünk is itt az ideje szakítani az uncsi politikusok utáni szaladgálással, és lazítani egy kicsit a szereplőgárdán: a következő időszakra minden napra gyártottunk egy rövid beszélgetést a magyar celebvilág minden szegmenséből érkező híresemberrel. A témát azért komolyra vettük, ugyanis a klímaváltozásról és az ehhez kapcsolódó életmódváltásról lesz szó, emiatt kapta a sorozat cselesen a Klímaceleb nevet. Ha téged is érdekel, mennyire foglalkozik ezzel egy énekes, egy realityhős, egy influenszer vagy egy egykori bankrabló, akkor nézz ide mostanában!

Egy igazi nagyágyút tartogattunk mára: azt a Nagy Alekoszt, aki még 2011-ben a Való Világ negyedik szériájában hagyott annyira kitörölhetetlen nyomot az egyetemes magyar lelkivilágban, hogy bár a tévékbe nem hívják, a mai napig szórakoztatja az internetet az érdi rezidenciájáról. Épp ezért kérdeztük meg a mindig a fősodorral szemben álló Alekoszt, mit gondol a klímaváltozásról. Ha a Klímaceleb korábbi részei érdekelnek, kattints ide!

+ + +

Mennyit foglalkozol a klímaváltozással?

Zéró pont zéró. A legkevésbé sem érdekel a klímaváltozás. Azok sem érdekelnek, akik ilyen ostobasággal és hülyeséggel foglalkoznak, és rabolják vele az én időmet és a sajátjukat is. És megindokolni is azzal tudom, amit eddig mondtam.

De elhiszed, hogy létezik ez a probléma?

Ami fontos, arra odafigyelek, de a klímaváltozásra nem kell, mert egy ormótlan nagy hülyeség.

De mi a probléma manapság, ha nem a klímaváltozás?

Az internet. A világban élő emberek agyára, szellemére, testére, lelkére a legnagyobb fegyvert az internet jelenti. Aki az internetet tulajdonolja, az a világ ura. Ezt nyugodtan ki lehet jelenteni bárhol a világon.

Sőt, azt is meg merem reckírozni, hogy még a klímaváltozást is befolyásolja ez az ember kénye és kedve szerint.

De akkor mégis van klímaváltozás?

Ha a tulajdonos úr vagy hölgy akarja, hogy legyen. Ha nem akarja, akkor nincs.

De akkor minek köszönhető az elmúlt évek szélsőséges időjárása vagy az évszakok eltűnése?

Lehet, hogy azok az üzleti körök, akik az internetet tulajdonolják, olyan egyezségeket és megállapodásokat kötöttek, hogy érdekük fűződik ehhez. Hogy mik ezek az érdekek, azt nem tudom, mert egyelőre nincs ebbe betekintésem. De meg vagyok róla győződve, hogy irányított művelet.

Ettől függetlenül figyelsz azért arra, hogy ne árts a környezetednek? A hulladékot mondjuk szelektíven gyűjtöd?

Szemetelni nem szoktam, mert nem vagyok tahó, de a kukába dobott szemetet nem válogatom ki egyáltalán.

A kukást azért fizetik, hogy az én szemetemet vigye el.

Amikor látom, hogy a szomszéd lelkiismeretesen kiválogatja, aztán ugyanaz a teherautó viszi el mindegyiket, akkor elgondolkozok, hogy átmenjek-e vele beszélni, hogy jobb belátásra bírjam. De általában az van, hogy nem megyek át.

Attól sem félsz, hogy mi lesz a világgal 50 év múlva?

Alekosz véleménye szerint a világ köszöni szépen, jól van. Jól van most is, jól volt régen is, és jól lesz 500 ezer év múlva is.

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek