+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2019. július 9. kedd, 10:42
Én tényleg az utolsó vagyok, aki elkezd lélegeztetőgépekben számolni minden kiadást, de nem véletlen, hogy a kórházi váróban meglepően sokszor kaptam el a stadion szót az ellátással elégedetlen betegek beszélgetéseiből.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Különösen populista cikk következik, ugyanis a héten hosszú-hosszú idő után bekerültem a magyar egészségügybe. Amikor utoljára ilyen történt, emlékeim szerint Bajnai Gordon volt Magyarország miniszterelnöke, akkor Miskolcon az SZTK bejáratától üzenték ki nekem egy kedves járókelővel, hogy nem csak nem segítenek nekem, de hívjak magamra mentőt nyugodtan. Azóta eltelt tíz év, lett egy új miniszterelnökünk, akiről köztudott, hogy különösebben nem szívügye az egészségügy, hiszen alapvetően futballszurkoló.

 

Egy reggelre elviselhetetlenné vált mellkasi szúrással mentem el először Szent Margit Rendelőintézetbe, ahol már a betegfelvételnél akkora sor állt, hogy pár nyugdíjas inkább hazament: mint kiderült, áramszünet volt a rendelőben, úgy 20 percig sorszámot sem tudtak adni, és amikor legalább ez beindult, akkor is előre szóltak, hogy időpontokat leghamarabb másnap lehet kérni bárhova, ugyanis az egész rendszerük leállt. Végül bejutottam, röntgeneztek is, mindenki rettentő kedves volt még abban az ezer fokban is, ami a légkondit és ilyen őrült luxuscikkeket nem tartalmazó rendelőben uralkodott.

 

Ezt még nyilván be lehet tudni egyszeri problémának is, de mivel a nap későbbi részében olyan szerencsésen alakult az életem, hogy a Honvédkórház sürgősségi osztályát is meglátogathattam, hirtelen lett még hat és fél órám felmérni a dolgokat.

 

Itt láthattam segítségért könyörgő nőt, akinek annyit tudtak mondani az orvosok, hogy üljön fel és akkor fog kapni levegőt, de még sajnos nem tudják ellátni, láthattam bélelzáródással behozott nagymamát leparkoltatni egy rövid időre, érkezett egy vért hányó nő is, akit taxi hozott be, mert a mentő egyszerűen nem ment ki hozzá, és persze ott voltak a kórházi dolgozókat szidó várakozók, akik gyorsan akartak valami felelőst találni, amiért már órák óta ülnek ott akár belső vérzés gyanújával.

 

Mivel éppen a saját nyomorommal voltam elfoglalva, szokásomtól eltérően csak órák után került elő az a gondolat, hogy itt azért mintha a Fidesz már megint elbaszott volna valamit!

 

Én ugyanis tényleg az utolsó vagyok, aki elkezd lélegeztetőgépekben számolni minden kiadást, de azért talán nem véletlen, hogy a váróban meglepően sokszor kaptam el a stadion szót mások beszélgetéseiből. Ugyanis lehet itt mutogatni meg ironizálni, de ha a Felcsútra, Balmazújvárosra, Mezőkövesdre, Kisvárdára, Szegedre, Szolnokra konkrétan teljesen feleslegesen épült stadionok árából akár annyi kijönne, hogy mondjuk kiér a mentő egy vért hányó anyához, akkor már előrébb lennénk.

 

Igen, populista gondolat összemérni a stadionokat a kórházak állapotával, de

 

semmivel sem populistább, mint azt mondani, hogy akik a magyar kórházi helyzetet szidják, azok azt akarják, hogy Soros muszlimmigráns gyerekei megerőszakolják a keresztény Európa fehér nőit.

 

A probléma nyilván az, hogy a kórházi felújításokból közel sem lehet eleget lopni: valamennyi onnan is lecsúszik, de közel sem annyi, mint ha fel kéne húzni egy új sportlétesítményt, vagy kiadni a szervezését egy kézilabda-világbajnokságnak. Ugyanakkor lassan mégis érdemes lenne azon elgondolkozni, hogy mit csináljunk azokkal a tömegekkel, akiken valamiért mégsem segít a Kásler Miklós EMMI-miniszter által javasolt Tízparancsolat, és nincs is 20-30 ezer forintjuk egy vizsgálatra. Mert az tiszta sor, hogy miniszterelnök úrnak és a családjának ezzel nem lesz problémája, és ahogy elnézem, még a negyedvonalas fideszes vállalkozóknak sem, de sajnos egyelőre mások is élnek az országban. 

 

Azt csak remélni lehet, hogy olyanok is még, mint én, akik nem elégednek meg azzal, hogy a jól láthatóan túlterhelt orvosokat szidják azért, mert nincs belőlük elég.

 

Most olvasod először ezt a szöveget? Az azért lehet, mert még nem jár neked a Reggeli fekete, az Azonnali hírlevele. Akik feliratkoztak, sok mással együtt ezt a cikket is megkapták a postafiókjukba már hétfőn, reggel hétkor. Iratkozz fel itt!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

Az új bevándorlási szabályok első részletei alapján egy egész magyar iparág fog megszűnni, a britek pontrendszert találtak ki ahhoz, kit engednek be magukhoz dolgozni.

Milanović elnöki beszédében az egységet hangsúlyozta, bár korábban Horvátország minden szomszédjával sikeresen összeveszett. Milyen elnök lesz?

Már nem arról beszél a magyar kormányfő, hogy milyen közel volt a Fidesz az EPP-ből való kilépéshez, inkább egy nagyszabású belső vitát kezdeményezne a jobbközép pártok európai családjában.

Írtak is egy nyílt levelet arról, hogy mennyire veszélyes a Fidesz-közeli háttéremberek szlovéniai médiaterjeszkedése, valamint Orbán legnagyobb szlovén szövetségesének hatalomra kerülése.

Itthon gyakorlatilag három budai kerületbe húzódott vissza a felső középosztály, a lengyel és a cseh fővárosban sokkal kevertebbek az egyes negyedek. Térképek!

A kérdést úgy is feltehetnénk: Gyurcsány vagy Orbán? Neked hány pont jön össze?

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Február 20-án Szántó Rita filozófus tart előadást az Aurórában, hogyan is használható ma az ókori sztoikus filozófia.

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Történelmi diarómák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás