+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. július 8. hétfő, 20:12
A Jim Beam egyik gyárának leégése kilométereken át mérgezte meg a benne élő halakat, akik a rengeteg alkohol miatt megfulladtak.

Sokezer hal pusztult el egy folyóban Kentuckyban, miután múlt héten leégett a Jim Beam egyik raktára, és összesen 45 ezer hordó bourbon whisky vált a lángok martalékává – írja a BBC. A pia nem tűnt el, hanem elfolyt úgy 28 kilométeren keresztül, ahol az Ohio folyóba ömlött. Onnantól már biztonságos volt a helyzet,

 

de azon a 28 kilométeren nem volt elég oxigén a vízben a rengeteg alkohol és cukor miatt, emiatt az ott lévő halak megfulladtak.

 

Bár a csapatok próbálták levegőztetni is a vizet az oxigénszint növeléséért, nem jártak sikerrel.

 

A raktár mentését végző csoportot irányító Robert Francis szerint az elpusztult halaktól már nem lesz baja semminek, ha azok legkésőbb hétfő estére bekerülnek a nagyobb folyóba, a Jim Beam pedig közleményben hangsúlyozta, hogy a tűz teljes eloltása után azonnal elkezdtek a környezeti károk  helyreállításával is foglalkozni. 

 

A Kentucky-i Energiai és Környezetvédelmi Tanács közleményében csak annyit jelzett, hogy továbbra is tart annak a becslése, hogy pontosan hány hal halálát okozta a raktár leégése, és felhívta a figyelmet arra, hogy a közeljövőben a folyó környékén lévő emberek döglött halak szagát fogják érezni. 

 

A megsemmisült whisky a Jim Beam raktárkészletének egy százalékát tette ki, de mivel viszonylag fiatal darabok voltak, a céget nem érte különösebb kár.

 

A Jim Beam a világ legnagyobb bourbon whisky márkája. A klasszikus amerikai whiskymárka a japán italgyártó cég, a Suntory Holdings tulajdonában van. Kentuckyban 126 raktáruk van 3,3 millió hordó whiskyvel.

 

FOTÓ: Kentucky-i Energiai és Környezetvédelmi Tanács / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A román fővárosban kifejezetten budapesti mintára, teljes összefogással venné át a hatalmat az ottani jobboldali ellenzék. Bemutatjuk a jelöltet.

Nem a gyilkosság, hanem értékpapír-hamisítás miatt ítélték 19 évre a politikához is közelálló Marián Kočner milliárdost. De ez hogyan hat a szombati választásokra?

Hogyan értékeli a két, MSZP-től DK-ba távozó polgármester döntését, és milyen a viszonya Dobrev Klárával? Ujhelyi István, a szocialisták EP-képviselője válaszolt az Azonnalinak!

A PSD pedig húzza az időt. Az Azonnali elmondja, mi történik épp Európa legizgalmasabb politikai színházában!

Láttatok már olyat, hogy valaki bekerül egy kerületi bizottságba, majd rögtön felszámolná azt? Még mi sem, de Kovács Gergely, a Kutyapárt elnöke pontosan erre készül a Hegyvidéken. Az Azonnalinak elmesélte, miért.

A koronavírus-pánik helyett a kelet-európai kulturális értékek bemutatását tartjuk fontosnak.

Hans Peter Doskozil jó szórakozást kívánt a minimálbérre pénzt sajnáló cégeknek Orbánnál.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Milyen lehetőségei vannak a felhasználóknak a techóriások adatszerzéseivel szemben? Milyen megoldásaink vannak, hogy ne a Facebook döntsön a demokráciánkról? Február 28-án erről lesz szó a Patyolatban.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás