+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. július 8. hétfő, 20:12
A Jim Beam egyik gyárának leégése kilométereken át mérgezte meg a benne élő halakat, akik a rengeteg alkohol miatt megfulladtak.

Sokezer hal pusztult el egy folyóban Kentuckyban, miután múlt héten leégett a Jim Beam egyik raktára, és összesen 45 ezer hordó bourbon whisky vált a lángok martalékává – írja a BBC. A pia nem tűnt el, hanem elfolyt úgy 28 kilométeren keresztül, ahol az Ohio folyóba ömlött. Onnantól már biztonságos volt a helyzet,

 

de azon a 28 kilométeren nem volt elég oxigén a vízben a rengeteg alkohol és cukor miatt, emiatt az ott lévő halak megfulladtak.

 

Bár a csapatok próbálták levegőztetni is a vizet az oxigénszint növeléséért, nem jártak sikerrel.

 

A raktár mentését végző csoportot irányító Robert Francis szerint az elpusztult halaktól már nem lesz baja semminek, ha azok legkésőbb hétfő estére bekerülnek a nagyobb folyóba, a Jim Beam pedig közleményben hangsúlyozta, hogy a tűz teljes eloltása után azonnal elkezdtek a környezeti károk  helyreállításával is foglalkozni. 

 

A Kentucky-i Energiai és Környezetvédelmi Tanács közleményében csak annyit jelzett, hogy továbbra is tart annak a becslése, hogy pontosan hány hal halálát okozta a raktár leégése, és felhívta a figyelmet arra, hogy a közeljövőben a folyó környékén lévő emberek döglött halak szagát fogják érezni. 

 

A megsemmisült whisky a Jim Beam raktárkészletének egy százalékát tette ki, de mivel viszonylag fiatal darabok voltak, a céget nem érte különösebb kár.

 

A Jim Beam a világ legnagyobb bourbon whisky márkája. A klasszikus amerikai whiskymárka a japán italgyártó cég, a Suntory Holdings tulajdonában van. Kentuckyban 126 raktáruk van 3,3 millió hordó whiskyvel.

 

FOTÓ: Kentucky-i Energiai és Környezetvédelmi Tanács / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Lázár szerint a vasárnapi választás az elmúlt évek egyik legizgalmasabb és legtanulságosabbja volt.

Mivel azonban Egert behúzta az ellenzék, Oroján Sándor max a közgyűlésbe ülhet majd be.

Független polgármester váltja a MIÉP-es, egyébként Mi Hazánk által is támogatott településvezetőt a 19. századi zsidó perről elhíresült Tiszaeszláron.

Bojko Boriszov attól tart, hogy az EU folyamatos Erdoğan-kritikája miatt Törökország migránsok százezreit szabadítja Európára.

Történelmi győzelmet aratott a parlamenti választásokon a lengyel kormánypárt. De mi ennek az oka? Gyorselemzés!

A hét kérdése

Annyira szoros a verseny Karácsony Gergely és Tarlós István között, hogy kíváncsiak lettünk, az Azonnali olvasói kire szavaznának. Szóval rajta!

Azért ide elnéznénk

A magyar kisebbségek politikai integrációjának lehetőségei és korlátai a két világháború között. Október 15. Izgi lesz!

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás