+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. július 8. hétfő, 09:52
A British Airways még 28 napig fellebbezhet a 64 milliárd forintnak megfelelő pénzbüntetés ellen.

Összesen 183 millió fontnyi bírságot kell fizetni a British Airways légitársaságnak, miután tavaly feltörték a biztonsági rendszerüket, és hozzáfértek utasaik adataihoz – írja a BBC.

 

Az összeg átszámolva mintegy 64 milliárd forintnak felel meg.

 

Még 2018 őszén derült ki: a légitársaságtól kiszivárogtak utasaik nevei, e-mail címei és bankkártya-adataik egy része. A British Airways bevallása szerint az ügy mintegy 380 ezer tranzakciót érintett, de állították: az utazások részletei, illetve az útlevelek adatai nem kerültek a hekkerek kezére.

 

A botrány miatt döntött úgy az illetékes brit adatvédelmi szerv, hogy rekord méretű büntetéssel sújtja a vállalatot. Eddig ugyanis az általuk kiszabott legnagyobb büntetés 500 ezer font volt (175 millió forint), amit a Facebooknak kellett kifizetnie a Cambridge Analytica-botrányban betöltött szerepe miatt, vagyis mikor utóbbi cég engedély nélkül használta fel több millió facebookozó adatait. Ám ez még azelőtt történt, hogy tavaly életbe lépett volna az új uniós adatvédelmi rendelet, a GDPR, ami viszont már jóval komolyabb összegű bírságok kiszabását is lehetővé teszi. Hogy egyébként miért örülhetünk annak, hogy bevezették a GDPR-t, arról itt írt korábban az Azonnali.

 

A British Airwaysnek 28 napja van, hogy fellebbezzen a pénzbüntetés ellen. A légitársaság úgy kommentálta a bírságot: „meglepettek” és „csalódottak” miatta.

 

FOTÓ: Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Lukasenka elnök bármit megtesz majd azért, hogy a hatodik ciklusát is megkezdhesse. De érdeke-e a Kremlnek a rezsimváltás a szomszédban? És miért nem fogja Oroszország bekebelezni?

Új heti borajánló sorozat indul az Azonnalin: mostantól minden hétvégén elmondjuk, miből tartalékolj be jövő hétre!

A februári fiaskó után – mikor a két magyar lista széthúzása miatt először nem jutott magyar párt a szlovák parlamentbe – az MKP, a Híd és az Összefogás egy közös pártban egyesülne.

De miért lett a „galambetetés” az orosz ellenzéki tüntetések szimbóluma? Elmagyarázzuk!

Perlusz Sándor korábbi balettmester azt visszavonta, hogy kirúgták volna kollégáját a táncművészetiről, azt viszont nem, hogy az érintett kolléga kikezdett fiúkkal.

Még 2010-ben publikált egy iszlámellenes könyvet Thilo Sarrazin, de csak most zárták ki az SPD-ből. Pedig már berlini pénzügyi szenátorsága is elég ok lett volna erre.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Twitter megosztás Google+ megosztás