+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. július 8. hétfő, 09:52
A British Airways még 28 napig fellebbezhet a 64 milliárd forintnak megfelelő pénzbüntetés ellen.

Összesen 183 millió fontnyi bírságot kell fizetni a British Airways légitársaságnak, miután tavaly feltörték a biztonsági rendszerüket, és hozzáfértek utasaik adataihoz – írja a BBC.

 

Az összeg átszámolva mintegy 64 milliárd forintnak felel meg.

 

Még 2018 őszén derült ki: a légitársaságtól kiszivárogtak utasaik nevei, e-mail címei és bankkártya-adataik egy része. A British Airways bevallása szerint az ügy mintegy 380 ezer tranzakciót érintett, de állították: az utazások részletei, illetve az útlevelek adatai nem kerültek a hekkerek kezére.

 

A botrány miatt döntött úgy az illetékes brit adatvédelmi szerv, hogy rekord méretű büntetéssel sújtja a vállalatot. Eddig ugyanis az általuk kiszabott legnagyobb büntetés 500 ezer font volt (175 millió forint), amit a Facebooknak kellett kifizetnie a Cambridge Analytica-botrányban betöltött szerepe miatt, vagyis mikor utóbbi cég engedély nélkül használta fel több millió facebookozó adatait. Ám ez még azelőtt történt, hogy tavaly életbe lépett volna az új uniós adatvédelmi rendelet, a GDPR, ami viszont már jóval komolyabb összegű bírságok kiszabását is lehetővé teszi. Hogy egyébként miért örülhetünk annak, hogy bevezették a GDPR-t, arról itt írt korábban az Azonnali.

 

A British Airwaysnek 28 napja van, hogy fellebbezzen a pénzbüntetés ellen. A légitársaság úgy kommentálta a bírságot: „meglepettek” és „csalódottak” miatta.

 

FOTÓ: Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az UEFA nyilvános adatokból kijött statisztikái 3,3 millió forintról beszélnek ezzel szemben. De kinek van igaza?

Egy sokác népdallal mutatjuk meg, mennyire örülünk nektek!

Ez még nem dőlt el, mert attól függ, milyen kimenetellel járnak a most beindult folyamatok. Horváth Csaba Barnabás nézi végig a lehetséges visszatekintéseket.

A magyar származású üzletember davosi beszédében azt állította, a Facebook azon dolgozik, hogy idén újraválasszák Donald Trumpot.

A német nemzetiségi listáról bejutott parlamenti képviselő, Ritter Imre mélyen hallgat.

Olga Ljubimova óriási aranyköpéseket felejtett a régi blogján: baromira nem értem a művészfilmeket, nem akarom megnézni a Mona Lisát, a British Museum időpazarlás volt, a Louvre-ba soha nem is mennék.

További gesztusokat tenne a spanyol kormány a katalánok felé. Nem véletlenül, hiszen tőlük függ a parlamenti többség.

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mit tettek a világ vezetői, hogy megfékezzék a klímaváltozást? Erre keresik a választ a MagNet Közösségi Házban január 24-én pénteken. Filmvetítés után szakértők beszélgetnek!

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás