+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. július 8. hétfő, 09:52
A British Airways még 28 napig fellebbezhet a 64 milliárd forintnak megfelelő pénzbüntetés ellen.

Összesen 183 millió fontnyi bírságot kell fizetni a British Airways légitársaságnak, miután tavaly feltörték a biztonsági rendszerüket, és hozzáfértek utasaik adataihoz – írja a BBC.

 

Az összeg átszámolva mintegy 64 milliárd forintnak felel meg.

 

Még 2018 őszén derült ki: a légitársaságtól kiszivárogtak utasaik nevei, e-mail címei és bankkártya-adataik egy része. A British Airways bevallása szerint az ügy mintegy 380 ezer tranzakciót érintett, de állították: az utazások részletei, illetve az útlevelek adatai nem kerültek a hekkerek kezére.

 

A botrány miatt döntött úgy az illetékes brit adatvédelmi szerv, hogy rekord méretű büntetéssel sújtja a vállalatot. Eddig ugyanis az általuk kiszabott legnagyobb büntetés 500 ezer font volt (175 millió forint), amit a Facebooknak kellett kifizetnie a Cambridge Analytica-botrányban betöltött szerepe miatt, vagyis mikor utóbbi cég engedély nélkül használta fel több millió facebookozó adatait. Ám ez még azelőtt történt, hogy tavaly életbe lépett volna az új uniós adatvédelmi rendelet, a GDPR, ami viszont már jóval komolyabb összegű bírságok kiszabását is lehetővé teszi. Hogy egyébként miért örülhetünk annak, hogy bevezették a GDPR-t, arról itt írt korábban az Azonnali.

 

A British Airwaysnek 28 napja van, hogy fellebbezzen a pénzbüntetés ellen. A légitársaság úgy kommentálta a bírságot: „meglepettek” és „csalódottak” miatta.

 

FOTÓ: Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fabrizio Piscitelli 53 évet élt, de az SS Lazio legnagyobb ultracsoportjának vezéreként hagyott örökségével még sokáig fog küzdeni a futball.

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

Az '56-os magyar szabadságharc leveréséről is ismert Ivan Konyev szobrát vörös festékkel öntötték le, a polgármester szerint maradhat úgy, ahogy van.

Ez a fotó önmagában érdekes képet fest a kapitalizmusról.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás