+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. július 8. hétfő, 09:52
A British Airways még 28 napig fellebbezhet a 64 milliárd forintnak megfelelő pénzbüntetés ellen.

Összesen 183 millió fontnyi bírságot kell fizetni a British Airways légitársaságnak, miután tavaly feltörték a biztonsági rendszerüket, és hozzáfértek utasaik adataihoz – írja a BBC.

 

Az összeg átszámolva mintegy 64 milliárd forintnak felel meg.

 

Még 2018 őszén derült ki: a légitársaságtól kiszivárogtak utasaik nevei, e-mail címei és bankkártya-adataik egy része. A British Airways bevallása szerint az ügy mintegy 380 ezer tranzakciót érintett, de állították: az utazások részletei, illetve az útlevelek adatai nem kerültek a hekkerek kezére.

 

A botrány miatt döntött úgy az illetékes brit adatvédelmi szerv, hogy rekord méretű büntetéssel sújtja a vállalatot. Eddig ugyanis az általuk kiszabott legnagyobb büntetés 500 ezer font volt (175 millió forint), amit a Facebooknak kellett kifizetnie a Cambridge Analytica-botrányban betöltött szerepe miatt, vagyis mikor utóbbi cég engedély nélkül használta fel több millió facebookozó adatait. Ám ez még azelőtt történt, hogy tavaly életbe lépett volna az új uniós adatvédelmi rendelet, a GDPR, ami viszont már jóval komolyabb összegű bírságok kiszabását is lehetővé teszi. Hogy egyébként miért örülhetünk annak, hogy bevezették a GDPR-t, arról itt írt korábban az Azonnali.

 

A British Airwaysnek 28 napja van, hogy fellebbezzen a pénzbüntetés ellen. A légitársaság úgy kommentálta a bírságot: „meglepettek” és „csalódottak” miatta.

 

FOTÓ: Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sőt, a leszállított mennyiség akár ennek a duplája is lehet, ha a Bizottság lehívja a német gyártóval kötött szerződésben szereplő másik 900 millió adag vakcinára szóló opciót is.

2018-ban, amikor az akkor még LMP-pártelnök épphogy csak elveszítette a választást, a Jobbik még 8,5 százalékot szerzett – most azonban szerintük már megérdemli Szél a Jobbik támogatását.

Az emberi jogi szervezet szerint Putyinék arra használták fel a korábbi döntésüket, ami elvette Navalnijtól ezt a státuszt, hogy e mögé bújva „megpróbálják meggyilkolni” a politikust.

Azonban Belaruszban nem lehet majd levélben szavazni, mert azzal Lukasenka szerint visszaélnének az amerikaiak és elpusztítanák az országát.

Két újságírólány is azzal vádolja Wolfgang Fellnert, az egyik legolvasottabb osztrák bulvárnapilap kiadóját, hogy szexuálisan molesztálta őket.

Az egyetem Neptun rendszeréből származó, angol nyelvű és külföldi hallgatóknak szánt levelek szerint a biztonságos vizsgázás egyetlen módja az oltás, ezért mindenkit buzdítanak az oltásra.

Egy momentumos politikus vetette fel a határrevíziót, pontosabban inkább egy területcserét Szlovákiával. A nógrádi Horváth Ferenc az Azonnalinak elmondta, miért akarja újra magyar kézben
tudni a somoskői várat.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

Twitter megosztás Google+ megosztás