+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. július 8. hétfő, 08:36
A színes bőrűek és a fehér bőrűek megkülönböztetésén kiakadt a jegyárusító oldal, és az egyik fellépő is inkább lemondta szereplését a fesztiválon.

Annyi fenyegetést kapott egy detroiti fesztivál, hogy végül mégsem árulják fele annyiért a jegyeiket a színes bőrűeknek, mint a fehér bőrűeknek – írja a CNN. Az AfroFuture elnevezésű fesztivál eredetileg 20 dollárért árulta az early bird jegyeket a fehér bőrűeknek, míg a színesbőrűeknek csak 10 dollárért, ám ezen igen sokan felháborodtak.

 

Az Eventbrite jegyárusító oldal azzal fenyegette meg a szervezőket, hogy a továbbiakban majd nem lehet jegyeket vásárolni náluk az AfroFuture-re. Mint a CNN-nek küldött közleményükben írták,

 

nem engedélyeznek olyan eseményeket oldalukon, amely különböző áron adja a jegyeket a rasszok vagy etnikumok alapján.

 

A fesztivál egyik fellépője pedig, a Tiny Jag nevű rapper pedig vissza is mondta a szereplést a megkülönböztetés miatt.

 

Az eseményt szervező AfroFuture Youth azzal magyarázta jegyárusítási elvüket:

 

ők inkább méltányosságot szeretnének egyenlőség helyett a fekete fiataloknak.

 

Ugyanakkor vasárnap este Twitter-oldalukon azt közölték: miután fenyegetéseket és rasszista kommenteket kaptak, ezért „közösségük biztonsága” érdekében végül mindenkinek 20 dollárért fognak jegyeket kínálni. Ám arra biztatják a nem színes bőrű résztvevőket, hogy ezen felül azért fizessenek adományt.

 

FOTÓ: Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

Hangörökség: Maurice, a kakas harca nem volt hiábavaló.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás