Lázár János helyett egy miniszteri biztos lesz Márki-Zay ellenfele

Szerző: Hutter Marianna
2019.07.08. 15:27

„Megszólította a szülőföld” Grezsa István miniszteri biztost, aki éppen pár nappal azt követően jelentette be indulását, hogy a fideszes Lázár János jelezte: abban bízik, felbukkan egy új jelölt a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztra.

Lázár János helyett egy miniszteri biztos lesz Márki-Zay ellenfele

Alig néhány napja dobta vissza Lázár János a felkérést, hogy ő induljon a Fidesz színeiben Hódmezővásárhely polgármesteri székéért, máris akadt egy jelentkező: Grezsa István, aki annak ellenére kíván függetlenként indulni, hogy jelenleg is miniszteri biztos. Mint ismert, Lázár sokáig Hódmezővásárhely polgármestere volt, és jelenleg pedig a térség országgyűlési képviselője.

Grezsa indulását a posztot tavaly elnyerő közös ellenzéki jelölt, Márki-Zay Péter ellenében hétfőn, sajtótájékoztatón jelentette be, és a promenad.hu beszámolója szerint azért döntött az indulás mellett,

mert „megszólította a szülőföld”.

A politikus arról is beszélt, jelen pillanatban még csak a családja és a barátai támogatják, de számít a pártokra, a civil közösségekre és a vállalkozókra is.

Nem lenne meglepő, ha az egyik ilyen párt a Fidesz lenne, hiszen Lázár János múlt héten részben arra hivatkozva dobta vissza a helyi Fidesz felkérését, mi szerint induljon ő polgármesternek, mert szerinte új jelöltre és új csapatra van szükség a város vezetésében. „Őszig még van elég idő ahhoz, hogy a polgármesteri feladatra jelentkezzen egy ilyen városegyesítő nő vagy férfi, egy új jelölt” – írta múlt héten Lázár, akinek hétfőre igaza is lett.

Úgy tűnik, ez a jelölt Grezsa István lesz, aki jelenleg is a város önkormányzati képviselője, még hozzá a Fidesz-KDNP színeiben

Grezsa önéletrajzában egyébként azt írja: 2009 óta nem tagja pártoknak, és csak annyit ír: 2014-től többféle tisztségben segíti a kormány nemzetpolitikai munkáját. Utóbbit ugyan nem részletezi, de a gyakorlatban azt jelenti: jelenleg is „Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos” egészen 2020 júliusának végéig. Ezért egyébként Grezsának juttatás is jár, még pedig a vonatkozó törvény szerint az alábbi:

„A miniszteri biztos helyettes államtitkári illetménynek megfelelő összegű díjazásra és kormányrendeletben meghatározott juttatásokra jogosult.” 

A Blikk egyébként márciusban írt arról: nagyot emelkedett a helyettes államtitkárok fizetése, így már bruttó 1,3-1,6 millió forintot is kaphatnak. Grezsa István munkájáról egyébként két éve mesélt az Azonnalinak.

2018 februárjában az ellenzék támogatásával, de függetleként induló Márki-Zay Péter lett Hódmezővásárhely polgármestere, a várost pedig azóta is igencsak megosztja a politika. Az Azonnali erről készült videóját itt nézhetitek meg. Érdekesség, hogy mikor az Azonnali idén februárban Hódmezővásárhelyen járt, már akkor is rebesgették a helyiek, hogy a Fidesz Grezsa Istvánt fogja támogatni Márki-Zay ellenében.

FOTÓ: Grezsa István / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek