+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. július 7. vasárnap, 09:56
Argentína csúcsfocistája még mindig nem tudja megemészteni, hogy Brazília kiejtette őket az elődöntőben, szerinte ugyanis nem is hagyták őket továbbmenni.

Nagyon úgy tűnik, Lionel Messi 31 éves korára tanulta csak meg a nemzetközi fociban szinte elengedhetetlennek számító másikra mutogatást: a focista szombat hajnalban kiállíttatta magát az amerikai kontinens csúcstornájának számító Copa Americán a Chile elleni bronzmeccsen, nem ment el az éremátadásra, majd a meccs utáni nyilatkozatában egyértelműsítette, hogy szerinte az egész torna el van csalva.

 

„Nem kell részt vennünk abban a korrupcióban, amit látunk a tornán. Továbbjuthattunk volna, de nem engedték, hogy bekerüljünk a döntőbe. A lényeg, hogy a csapat jól teljesített. Talán az egész előre el volt rendezve, és azért szenvedtem el a történteket.

 

 Az egész tornán nyomják Brazíliát, de a döntőben remélhetőleg már nem befolyásolja a játékvezető és a videóbíró a dolgokat,

 

és hagyják, hogy Peru futballozhasson. Bár szerintem ez nem valószínű.”

 

A világ sokszorosan legjobb focistájának választott Messi nem is igazán a Chile elleni pirosával foglalkozott, bár szerinte az is csak sárgát ért volna, hanem a szerdai Brazília-Argentína elődöntővel, ahol Argentína szerint két tizenegyest sem adott meg nekik a meccset vezető Roddy Zambrano. Az argentin szövetség kikérte a bíró, illetve a videóbírók (VAR) közti beszélgetések rögzített változatát, ugyanis kifogásolták, hogy Zambrano még csak vissza se nézette a kérdéses eseteket. 

 

A Sport.es szerint nem valószínű, hogy érdemi választ fog kapni a szövetség, viszont hogy miért nem kommunikált a videóbíróval egyáltalán Zambrano, azt belsős információkra hivatkozva szellőztették meg:

 

a meccset élőben tekintette meg Brazília elnöke, Jair Bolsonaro is, és az ő testőrei ugyanazt a frekvenciát használták, amit a bíróik is használtak volna, emiatt pedig képtelenség volt egymással beszélniük.

 

A meccset amúgy 2-0-ra nyerte Brazília úgy, hogy Argentína rengeteg helyzetet kihagyott, és egyelőre csak az dőlt el, hogy Argentína legalább a harmadik helyet behúzta Chile 2-1-es legyőzősével. A döntőt Brazília játssza Peruval helyi idő szerint 22:00-kor.

 

Lionel Messi tőle szokatlan kifakadása nem annyira meglepő: mivel 31 éves, egyre kevesebb esélye van arra, hogy a klubsikerei után a válogatottban is maradandót alkosson, ezen a Copa Americán ráadásul kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott. Chile ellen egyébként a második piros lapját kapta eddig Argentína színeiben, az elsőt még 18 évesen szedte össze élete első felnőtt válogatott meccsét a magyar válogatott ellen 2005-ben a Puskás Ferenc Stadionban.

 

FOTÓ: Lionel Messi / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fabrizio Piscitelli 53 évet élt, de az SS Lazio legnagyobb ultracsoportjának vezéreként hagyott örökségével még sokáig fog küzdeni a futball.

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

Az '56-os magyar szabadságharc leveréséről is ismert Ivan Konyev szobrát vörös festékkel öntötték le, a polgármester szerint maradhat úgy, ahogy van.

Ez a fotó önmagában érdekes képet fest a kapitalizmusról.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás