+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. július 7. vasárnap, 09:56
Argentína csúcsfocistája még mindig nem tudja megemészteni, hogy Brazília kiejtette őket az elődöntőben, szerinte ugyanis nem is hagyták őket továbbmenni.

Nagyon úgy tűnik, Lionel Messi 31 éves korára tanulta csak meg a nemzetközi fociban szinte elengedhetetlennek számító másikra mutogatást: a focista szombat hajnalban kiállíttatta magát az amerikai kontinens csúcstornájának számító Copa Americán a Chile elleni bronzmeccsen, nem ment el az éremátadásra, majd a meccs utáni nyilatkozatában egyértelműsítette, hogy szerinte az egész torna el van csalva.

 

„Nem kell részt vennünk abban a korrupcióban, amit látunk a tornán. Továbbjuthattunk volna, de nem engedték, hogy bekerüljünk a döntőbe. A lényeg, hogy a csapat jól teljesített. Talán az egész előre el volt rendezve, és azért szenvedtem el a történteket.

 

 Az egész tornán nyomják Brazíliát, de a döntőben remélhetőleg már nem befolyásolja a játékvezető és a videóbíró a dolgokat,

 

és hagyják, hogy Peru futballozhasson. Bár szerintem ez nem valószínű.”

 

A világ sokszorosan legjobb focistájának választott Messi nem is igazán a Chile elleni pirosával foglalkozott, bár szerinte az is csak sárgát ért volna, hanem a szerdai Brazília-Argentína elődöntővel, ahol Argentína szerint két tizenegyest sem adott meg nekik a meccset vezető Roddy Zambrano. Az argentin szövetség kikérte a bíró, illetve a videóbírók (VAR) közti beszélgetések rögzített változatát, ugyanis kifogásolták, hogy Zambrano még csak vissza se nézette a kérdéses eseteket. 

 

A Sport.es szerint nem valószínű, hogy érdemi választ fog kapni a szövetség, viszont hogy miért nem kommunikált a videóbíróval egyáltalán Zambrano, azt belsős információkra hivatkozva szellőztették meg:

 

a meccset élőben tekintette meg Brazília elnöke, Jair Bolsonaro is, és az ő testőrei ugyanazt a frekvenciát használták, amit a bíróik is használtak volna, emiatt pedig képtelenség volt egymással beszélniük.

 

A meccset amúgy 2-0-ra nyerte Brazília úgy, hogy Argentína rengeteg helyzetet kihagyott, és egyelőre csak az dőlt el, hogy Argentína legalább a harmadik helyet behúzta Chile 2-1-es legyőzősével. A döntőt Brazília játssza Peruval helyi idő szerint 22:00-kor.

 

Lionel Messi tőle szokatlan kifakadása nem annyira meglepő: mivel 31 éves, egyre kevesebb esélye van arra, hogy a klubsikerei után a válogatottban is maradandót alkosson, ezen a Copa Americán ráadásul kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott. Chile ellen egyébként a második piros lapját kapta eddig Argentína színeiben, az elsőt még 18 évesen szedte össze élete első felnőtt válogatott meccsét a magyar válogatott ellen 2005-ben a Puskás Ferenc Stadionban.

 

FOTÓ: Lionel Messi / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

És mit kéne csinálniuk Orbánéknak, hogy teljes joggal visszavegyék őket? Videó!

​A román miniszterelnök ennél egyértelműbben nem is távolodhatott volna el névrokonától, tapsot kapott ezért az EPP zágrábi kongresszusán.

Egy új tanulmány szerint az elektromágneses mezőknek kitett méhek lassabban tanulnak és agresszívebbek is saját fajtársaikkal szemben.

A színész tökéletesíteni akarta a hörgését egy csatajelenethez, így aztán nem restellte egy profi metálénekes segítségét kérni.

Persze ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen ebbe a cseh kormánynak is bele kéne mennie a dologba. A belügyminiszter pedig nem tűnik túl nyitottnak.

A Néppárt új elnöke harcolna az illiberális tendenciák ellen, és szeretné, ha január végéig döntés lenne a Fideszről a pártcsaládban.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás