+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Techet Péter
2019. július 6. szombat, 17:33
Tegnapi trieszti látogatásán Matteo Salvini, a szélsőjobboldali Lega elnöke, olasz belügyminiszter kijelentette: bármiféle határkerítés, fal csak az utolsó megoldás lehet.

Pénteken Matteo Salvini Triesztbe, az egykori osztrák kikötővárosba látogatott, ahol többek között találkozott Massimiliano Fedrigával, a régió legás elnökével. Ő az a politikus, aki felvetette: a menekültek megfékezésére a schengeni határon belül, Olaszország és Szlovénia közé falat kéne építeni.

 

 

Salvinit tegnapi trieszti látogatásakor éppen ezért pár száz fős antifasiszta, valamint a helyi szlovén kisebbségből kikerülő tüntető várta, Trieszt főterén még kisebb verekedés is kialakult a Salvinit éljenzők és fújolók között. Az ellentüntetők szerint elfogadhatatlan, hogy Salvini újra akarja emelni a határokat Európában.

 

Ha nem is ilyen egyértelműséggel, de ugyanezt közölte a szlovén és horvát belügyminiszter olasz kollégájával telefonon, aki ezért meg is változtatta sajtótájékoztató közben a véleményét:

 

Bármiféle fal az olasz-szlovén határon csak a „legvégső megoldás” lehet,

 

inkább a szlovén és horvát határőrséggel és rendőrséggel közös járőrözéseket szeretné megerősíteni a politikus.

 

Mint arról a magyar sajtó is beszámolt: Salvini tegnapi trieszti látogatása során Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel kötött megállapodást, amelyenk értelmében a trieszti kikötő lesz a magyar gazdaság fő tengeri ki- és bejárata. A két politikus azonban egymás menekültellenességét is dicsérte a szerződés aláírásakor.

 

SZIJJÁRTÓ PÉTER MAGYAR KÜLÜGYMINISZTER MATTEO SALVINIVEL TRIESZTBEN

 

A liberális Corriere della Sera napilap felmérése szerint az olasz lakosság többsége támogatja Salvini menekültellenes politikáját:

 

a megkérdezettek ötvenkilenc százaléka szerint a határok lezárása nagyon jó vagy elég jó döntés.

 

Értelemszerűen leginkább a Lega hívei támogatják elnökük politikáját, de az elitellenes-baloldali Öt Csillag szavazóinak hetvenhét százaléka is a menekültellenes politika mellett van. A balközép Demokrata Párt hívei közül azonban csak 19 százalék ért egyet Salvinivel e téren.

 

FOTÓK: Matteo Salvini / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fabrizio Piscitelli 53 évet élt, de az SS Lazio legnagyobb ultracsoportjának vezéreként hagyott örökségével még sokáig fog küzdeni a futball.

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

Az '56-os magyar szabadságharc leveréséről is ismert Ivan Konyev szobrát vörös festékkel öntötték le, a polgármester szerint maradhat úgy, ahogy van.

Ez a fotó önmagában érdekes képet fest a kapitalizmusról.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás