+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2019. július 5. péntek, 15:48
Fontos, hogy még ezen a száz évvel ezelőtti dolgok felé kapaszkodó Magyarországon is mindenki azt csinálhasson, ami a jelleméből fakad. Akár felvonulásról van szó, akár tévénézésről.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Péntek van, és holnap lesz a Budapest Pride. Egy a sok felvonulás közül, amire egy percig sem jutott eszembe kimenni, és nagyon szeretném, ha senki nem szégyellné magát azért, mert inkább kirándulni vagy moziba ment, esetleg egy délutáni szundikálásra szánta az időt! Ugyanis nem azért kell szégyellni magunkat, ha nem megyünk felvonulni a tűző napon kitenni magunkat a Budaházy György-féle nagypofájú kisebbség hőbörgésének, hanem akkor, ha az év maradék 364 napján egyáltalán meg sem próbálunk olyan világot teremteni, mint amilyenért a Pride szervezői küzdenek.

 

Én azzal teremtek ideális világot, hogy nem érdekel, ha két nő vagy férfi kézenfogva sétál előttem az utcán, nem akad fel a szemem, ha egy frissen megismert ember elmondja, hogy a saját neméhez vonzódik, és úgy általában nem érdekel jobban az LMBTQ-szcéna nemi élete, mint a hagyományőrzőbb rétegeké. 

 

Ez egy olyan világ, ahol jogod van például elmenni felvonulni a Budapest Pride-ra, és jogod van otthon is maradni. Ahol ha akarod, ünnepelheted a halloweent és a mindenszenteket is, és persze ahol nagyjából azzal dugsz, akivel akarsz.

 

Azt igazán nem lehet mondani, hogy Magyarország az elmúlt években ehhez került volna közel, hiszen kormányunk a lehető leglelkesebben szolgálja ki annak a lakosságnak az igényét, akik a saját életük helyett a szomszédét akarják rendbe rakni. Ez a kormány el se határolódott tőle, hogy egyik tagja az egész felvonulás betiltását követelte, de persze annyira nem is meglepő annak fényében, hogy a hírek szerint a miniszterelnökünk épp arra készül, hogy végképp ellehetetlenítse az azonos nemű párok általi örökbefogadást.

 

A helyzet persze azért érdekes, mert amúgy objektíven nézve egy nyilvánosan viselt férfitanga semmivel sem provokatívabb, mint a turulos ősharcos-bolt kínálata az ellentüntetők számára, de akár még arra is fogadást mernék kötni, hogy a Pride-on több rendesen feltöltözött embert láthatnék, mint egy Békemeneten.

 

De hát mindenkinek joga van úgy felöltözni, ahogy szeretne.

 

Szóval én azért nem megyek ki, mert nem szeretek felvonulni, és mivel ezzel az attitűddel pont ugyanúgy nem sértek senkit, mintha a saját nememhez vonzódnék, nőnek érezném magam, a horgászatra, origamira vagy hurkatöltésre tenném fel az életem, ezért épp úgy nem szégyellem magam, mint ahogy a például a felsorolt rétegeknek sem kell.

 

Egyszerűen csak merek magam lenni, és tök jó, hogy ezt azok is megteszik, akik 2019-ben is elmennek a Pride-ra.

 

Olvasnál még többet Fekő Ádámtól az Azonnalin? Ide kattints!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mi volt Gyurcsány legjobb húzása? Melyik elszakított nemzetrész fáj neki legjobban? Vágó István négy válaszból dönthet, és van, hogy a
közönség segítségét kéri! Videó!

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

Olyan embert választottak a jobbikosok pártalapítványuk kuratóriumának élére,
akinek a neve máltai offshore iratokban merült fel.

A legnagyobb példányszámú szlovák napilap, a SME felvidéki magyar főszerkesztője, Beata Balogová egy héttel a szlovákiai választások előtt a Helyzetben!

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás