+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2019. július 5. péntek, 15:48
Fontos, hogy még ezen a száz évvel ezelőtti dolgok felé kapaszkodó Magyarországon is mindenki azt csinálhasson, ami a jelleméből fakad. Akár felvonulásról van szó, akár tévénézésről.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Péntek van, és holnap lesz a Budapest Pride. Egy a sok felvonulás közül, amire egy percig sem jutott eszembe kimenni, és nagyon szeretném, ha senki nem szégyellné magát azért, mert inkább kirándulni vagy moziba ment, esetleg egy délutáni szundikálásra szánta az időt! Ugyanis nem azért kell szégyellni magunkat, ha nem megyünk felvonulni a tűző napon kitenni magunkat a Budaházy György-féle nagypofájú kisebbség hőbörgésének, hanem akkor, ha az év maradék 364 napján egyáltalán meg sem próbálunk olyan világot teremteni, mint amilyenért a Pride szervezői küzdenek.

 

Én azzal teremtek ideális világot, hogy nem érdekel, ha két nő vagy férfi kézenfogva sétál előttem az utcán, nem akad fel a szemem, ha egy frissen megismert ember elmondja, hogy a saját neméhez vonzódik, és úgy általában nem érdekel jobban az LMBTQ-szcéna nemi élete, mint a hagyományőrzőbb rétegeké. 

 

Ez egy olyan világ, ahol jogod van például elmenni felvonulni a Budapest Pride-ra, és jogod van otthon is maradni. Ahol ha akarod, ünnepelheted a halloweent és a mindenszenteket is, és persze ahol nagyjából azzal dugsz, akivel akarsz.

 

Azt igazán nem lehet mondani, hogy Magyarország az elmúlt években ehhez került volna közel, hiszen kormányunk a lehető leglelkesebben szolgálja ki annak a lakosságnak az igényét, akik a saját életük helyett a szomszédét akarják rendbe rakni. Ez a kormány el se határolódott tőle, hogy egyik tagja az egész felvonulás betiltását követelte, de persze annyira nem is meglepő annak fényében, hogy a hírek szerint a miniszterelnökünk épp arra készül, hogy végképp ellehetetlenítse az azonos nemű párok általi örökbefogadást.

 

A helyzet persze azért érdekes, mert amúgy objektíven nézve egy nyilvánosan viselt férfitanga semmivel sem provokatívabb, mint a turulos ősharcos-bolt kínálata az ellentüntetők számára, de akár még arra is fogadást mernék kötni, hogy a Pride-on több rendesen feltöltözött embert láthatnék, mint egy Békemeneten.

 

De hát mindenkinek joga van úgy felöltözni, ahogy szeretne.

 

Szóval én azért nem megyek ki, mert nem szeretek felvonulni, és mivel ezzel az attitűddel pont ugyanúgy nem sértek senkit, mintha a saját nememhez vonzódnék, nőnek érezném magam, a horgászatra, origamira vagy hurkatöltésre tenném fel az életem, ezért épp úgy nem szégyellem magam, mint ahogy a például a felsorolt rétegeknek sem kell.

 

Egyszerűen csak merek magam lenni, és tök jó, hogy ezt azok is megteszik, akik 2019-ben is elmennek a Pride-ra.

 

Olvasnál még többet Fekő Ádámtól az Azonnalin? Ide kattints!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A zsidó állam 8,7 milliós lakosságából körülbelül másfél-kétmillióan oroszajkúak, az orosz elnök szerint a két ország polgárai ezért „valódi, közös családot” alkotnak.

Ezzel az olasz kormánypárt európai partnert, a Zöldek pedig több pénzt kapnának. Egy páran közülük mégis elégedetlenek az olaszok érkezése miatt.

Úgy hírlik, a brit miniszterelnök Jean-Claude Junckerrel tárgyalva döbbent rá, hogy az ír határról szóló alternatív terve nem olyan jó, mint gondolta.

A klasszikus horrorszerzőről szóló szóló októberi, egész napos találkozón ez is kiderül!

„Van itt valaki, aki szeretne kínai, afrikai, vagy amerikai módon élni? Én az európait választom!” – mondta a Fidesz szerint a liberálisoknak behódoló Weber.

A hét kérdése

A szélsőjobb által is oly sokat emlegetett európai életmód védelme névvel ellátott biztosi portfóliót sokan betámadták. Ha rajtad múlik, mire neveznéd át?

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás