+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. július 4. csütörtök, 18:30
A férfinak született Hannah Mouncey 188 centi magas és 100 kilós testével állhatott be Ausztrália női kéziválogatottjába, egyelőre megállíthatatlannak tűnik.

Idén novemberben rendezik Japánban a női kézilabda-világbajnokságot, ahol Dánia valószínűleg Ausztráliával is szembe fog kerülni. Ez még nem lenne akkora hír, pláne mert a címvédő világbajnok dánok alapesetben simán meg kell, hogy verjék Ausztráliát, de utóbbi ország rendelkezik egy minden szempontból különleges játékossal, Hannah Mouncey-vel.

 

Mouncey nem azért különleges, mert eddigi hat válogatott meccsén 23 gólt szerzett, hanem azért, mert mielőtt a női kéziválogatottban lépett pályára, 22 alkalommal a férfiak között is megtette, ugyanis csak 2015-ben döntött a nemváltó műtét mellett.

 

A nemváltó műtét óta hivatalosan is nő, de a testalkalata nem változott sokat: a 188 centis magasságához 100 kilós súly társul, és bár nem mondanánk gyengének a női kéziseket, vitathatatlanul rendelkezik némi előnnyel a kézilabda női verziójában beállóként.

 

A Callum Mouncey néven született sportolónak két év után engedélyezte az ausztrál szövetség a nők közti szerepeltetését, mostanra pedig a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól is megkapta az okét, mivel nekik az volt az elvárásuk, hogy egy évig tartó hormonkezelés után megfelelő legyen a tesztoszteronszintje. 

 

„Mint ahogy félelmetes gondolat volt az, hogy kiálljak a családom, barátok és csapattársak elé, ugyanilyen érzés volt, hogy nem űzhetem azt a sportot amit szeretek. Rengeteg időt áldoztam a kézilabdára, nem akartam búcsút mondani neki”

 

– mondta a 29 éves Mouncey. 

 

A világbajnokságot idén november 30 és december 15 között rendezik. 

 

FORRÁS: DániaSport / Ekstra Bladet

 

FOTÓ: Asian Handball Federation / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Évtizedek óta betiltott rákkeltő hatású anyagot is találtak a La Manche csatornánál
élő delfinek szervezetében.

Galambok, varjak, kutyák, macskák és delfinek titkosszolgálati kiképzésével is kísérletezett a hetvenes években a CIA egy, a titkosítás alól most feloldott dokumentum szerint.

A Bugár Béla-féle szlovákiai Híd nem működik együtt a másik magyar párt MKP-val, emiatt pedig a héten többen is otthagyták a pártot.

Az angol nyelv pedig a mandarin egyik dialektusa. De mennyire kell ezt komolyan venni? Salát Gergely Kína-szakértő magyarázta el az Azonnalinak.

A villamosiparban szigetelőnek használt kén-hexafluorid bír a legmagasabb felmelegedési potenciállal a világon, és egyre több szivárog belőle a levegőbe.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás