+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2019. július 3. szerda, 11:38
A Cseh Korona párt, amelynek képviselői a kereszténydemokraták listáján indultak a májusi EP-választásokon, azt kérik a visegrádi államok kormányfőitől: támogassák Habsburg Károly osztrák-magyar trónörökös kinevezését az Európai Bizottság élére.

Radim Špaček, a Cseh Korona – Cseh, Morva és Sziléziai Monarchisták párt elnöke nyílt levélben fordult Andrej Babiš, cseh kormányfőhöz, aki előzőleg azt jelentette be: a visegrádi államok közös jelöltet szeretnének az Európai Bizottság (EB) élére. Ez meg is történt, a visegrádi államok a hírek szerint egységesen sorakoztak fel Ursula Von der Leyen német védelmi miniszter mögött – ám mivel a cseh monarchisták ötlete ettől radikálisan eltér, így minimum figyelemreméltó, megér egy hírt az Azonnalin.

 

Špaček szerint a visegrádi államoknak Habsburg Károlyt, az utolsó osztrák császár, magyar és cseh király unokáját kellett volna jelölniük az Európai Bizottság élére. A cseh monarchisták elnöke úgy véli:

 

Habsburg Károly családja „évszázadok óta a kelet-közép-európai térség vezetője, az itt élő népek legnagyobb megelégedésére”.

 

A monarchista pártelnök kiemelte: a közép-kelet-európai régióban a Habsburgok voltak csak képesek békét és fejlődést biztosítani. A Habsburg-család európai elkötelezettsége pedig évszázados múltra tekint vissza.

 

A cseh monarchista párt az EP-választásokon a kereszténydemokraták (KDU-ČSL) listáján indult, az a párt a Néppárt frakciójának a tagja. A végül elért hét százalék azonban nem volt elegendő a monarchisták számára a mandátumszerzésre.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Számok névre hallgató propagandaoldal hónapok óta a kormányközeli véleményvezérek kedvenc forrásainak egyike, de most véletlenül tényleg számokat mutattak be.

Puebla állam kormányzója, Luis Miguel Barbosa valószínűleg megnyerte a félretájékoztatási versenyt online beszédében.

Ugyanazzal a kanállal áldoztattak végig híveket, miközben a koronavírus a nyállal terjed leginkább. Megkérdeztük, hogy csinálják ezt a magyarországi ortodoxok.

A brit egészségügyi rendszernek legalább húszezer ilyen készülékre lenne szüksége, a kényszerűségből nem versenyző csapatok segíthetnek be.

Vlagyimir Putyin szóvivője maga erősítette meg, hogy az elnöki hivatalból is pozitív lett egy ember tesztje. A sajtó tud.

Az érkező magyar kamionosokra 14 nap karantén vár mostantól, akkor is, ha nem mutatják koronavírus gyanúját.

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Március 28-án fél 9-től kapcsolj le mindent otthon: környezetvédelemnek és digitális detoxnak is jó.

Bulizz virtuálisan fél Béccsel március 28-án éjszaka, ingyen!

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás