+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. július 2. kedd, 08:27
Kovács Márton könyve, a How to Run the European Parliament volt a legnagyobb bestseller Brüsszelben az előző ciklusban.

„Vegye magát körül olyanokkal, akik tehetségesebbek, tapasztaltabbak és rátermettebbek önnél. Bérelje föl őket, és arassa le a babérokat mindenért, amit elvégeznek” – ilyen, és ehhez hasonló tanácsokat nyújt kezdő és haladó európai parlamenti képviselőknek Kovács Márton 2014-ben megjelent könyve, a How to Run the European Parliament. Mint arról a Politico hírlevele megemlékezett,

 

ez a könyv fogyott a legjobban az Európai Parlament brüsszeli főépületében található könyvesboltban az előző parlamenti ciklusban.

 

Az Index által közölt részletek szerint helyenként eléggé szatirikus – a szerző megfogalmazásában: kegyetlenül pragmatikus – kötet több témakörben is gyakorlati tanácsokat ajánl a képviselőknek: felölelik azt, hogy hogyan szerezz befolyást – hogyan állíts össze a csapatod, hogyan építs ismertségeket –, hogyan választasd újra magad, hogyan befolyásold a törvényhozási folyamatot, és hogyan szerezd meg magadnak a köz támogatását ügyekhez.

 

A Magyarországon született, Ausztriában nevelkedett, majd Franciaországban tanult Kovács az inspirációt onnan merítette, hogy a könyv megjelenésekor már nyolc éve politikai tanácsadóként dolgozott az Európai Parlamentben. 2007-től Szent-Iványi István EP-képviselő szakpolitikai tanácsadója volt, majd a Parlament német alelnöke, Alexander Alvaro csapatát erősítette.

 

A könyv első két kiadásából már csak használt példányokat lehet találni, de idén májusban – nyilván mert újra aktuális leeht egy sor új EP-képviselőnek – megjelent a harmadik kiadás is. Ha valaki nem akar vesződni egy egész könyv elolvasásával, hiszen melyik politikusnak lenne erre ideje, annak Kovács összeszedte röviden, hogy mi a hét legbutább dolog, amit kezdő EP-képviselők csinálnak.

 

MONTÁZS: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Továbbra sem kell létező e-mail cím a kitöltéshez.

Újabb közös pontra lettünk figyelmesek Szerbiával a pécsi vásárban: 1900 forintért bárki hirdetheti Oroszország urát.

Ma választ Horvátország. Mivel győzködték vagy riogatták a pártok a választókat? Spoiler: menekültekkel nem. Választás előtti plakátkörkép!

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

Nógrádi György az LMBT-közösség politikai pozícióit elemzi, Gödön meg még
mindig áll a bál. Kezdünk!

A portugál vezetés szerint abszurd, hogy a britek szerint nem biztonságos náluk nyaralni, mert az angoloknál rosszabb a koronavírus-járvány, mint náluk.

„Az, hogy gyakorolhasd a mandátumodat, nem függhet attól, hajlandó vagy-e elfogadni egy magánvállalkozás feltételeit” – véli az Európai Parlament egyik alelnöke.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Ivan Krastev bolgár filozófus beszélget a járvány utáni Európáról a bécsi Kreisky Forum online-rendezvényén július 6-án.

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás