+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. július 2. kedd, 11:31
Újra megrendezik az EFOTT-tot Velencén, ahol nem csak a legnépszerűbb magyar zenekarok és pár külföldi lép fel, de végre a civil programokra is érdemes ránézni.

Jövő héten kezdődik az EFOTT, ami az évek során annyira hozzá nőtt Velencéhez, hogy az ember el is felejti szinte, micsoda szörnyű helyeken is tartották korábban az évtizedeken keresztül évente vándorló fesztivált. Most ott van a tó, ami a világ összes buliját képes feljavítani, de mellé idén tényleg hívtak olyan fellépőket, akikért többen is autóba fognak ülni akár pár óra kedvéért is.

 

Bár a fesztivál hivatalosan július 9-én indul, ha valaki nem csak táncolni/részegen dülöngélni akar, akkor július 11-től érdemes kicsit jobban figyelnie a programot: a főleg magyar zenekarokra építő fesztivál be tudta húzni például a nemzetközi szinten is nagy névnek számító Rita Orát július 11-re, és rövid időn belül másodszorra is fellép Magyarországon az eltartott ujjal és teljes szívből is bármikor szerethető Scooter is, pluszban  még ott egy Magyarországra szinte hazajáró Boregore.

 

A magyarok közül tényleg mindenki ott lesz, aki rendelkezik saját közönséggel: Punnany Massif, Kowalsky, Brains, Tankcsapda, Majka, és nyilván Halott Pénz is lesz a nagyszínpadon, de a kisebb helyszíneken is fellép gyakorlatilag mindenki, akinek ment már le dala a Petőfin.

 

Az EFOTT persze attól érdekes, hogy itt kivételsen nem uncsi segélyszervezeteket nyoamszthatunk napközben, hanem az összes valamire való politikai párt is kitelepül, ezért végre megtudhatjuk, miért akar valaki 20 éves kora körül ilyen dolgokkal foglalkozni.

 

Bérletek még vannak, a hatnapos 32490 forint, a háromnapos 26490, de diákigazolvány birtokába 25 ezerből is megvan, egy napiejgy pedig 11990 forint.

 

FOTÓ: EFOTT / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a járványügyi lezárások ellen, az oltásnál az önkéntességet hangsúlyozzák. Interjú!

A német törvényhozásban úgy kell berendezkedni a faxtalan életre, hogy a kormány még mindig 900 faxgépet használ.

Mark Rutte azonban jó eséllyel negyedszer is miniszterelnök lesz: pártja magasan vezet a közvélemény-kutatásokon.

A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.

A baloldali ellenzék azzal vádolta, hogy soron kívül oltatja be magát, de péntektől Romániában már az állam működéséhez elengedhetetlen személyek hivatalosan is kaphatnak vakcinát.

Nem azért, mert ne értenének hozzá: a beoltatandó egészségügyi dolgozók nem jelentek meg az oltáson.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás