+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. július 1. hétfő, 08:00
Újra itt a Klímaceleb! Ezúttal az ország egyik kedvenc színészét, műsorvezetőjét, mellette persze kedvenc balhéfelelősét kérdeztük meg, mennyire mozgatja a klímaváltozás kérdése.

Mivel most már TÉNYLEG nagyon beindult a nyár, ezért nekünk is itt az ideje szakítani az uncsi politikusok utáni szaladgálással, és lazítani egy kicsit a szereplőgárdán: a következő időszakra minden napra gyártottunk egy rövid beszélgetést a magyar celebvilág minden szegmenséből érkező híresemberrel. A témát azért komolyra vettük, ugyanis a klímaváltozásról és az ehhez kapcsolódó életmódváltásról lesz szó, emiatt kapta a sorozat cselesen a Klímaceleb nevet. Ha téged is érdekel, mennyire foglalkozik ezzel egy énekes, egy reality-hős, egy influenszer vagy egy egykori bankrabló, akkor nézz ide mostanában!

 

A műsorvezetőként, színészként és persze szinkronhangként, és persze az évtized legnagyobb celebbotrányának okozójaként ismert Stohl András a mai alanyunk. Az Klímaceleb eddigi részeit ide kattintva tudod megnézni.

 

+ + +

 

Mennyit foglalkozol a klímaváltozással?

 

Sokat. Egyfelől a párom nagyon tudatos, és annyira tudatosan veszi szét a szemetet, hogy ha esetleg valamit rosszul dobok ki, azt is ki kell vennem a szemetesből, másfelől vadászok is, és az is rettenetesen feldühít, ha szemetet látok eldobva az erdőben. Nem értem, hogy ha valakinek arra van energiája, hogy kivigye odáig, akkor miért nem lehet inkább elvinni egy szeméttelepre.

 

Mit teszel azon túl, hogy szelektíven szemetelsz?

 

Próbálok nagyon kevés műanyagot venni, a fürdőszobába is ökobarát termékeket vásárolunk. Fontos, hogy olyan termékeket vegyünk, amiket nem állatokon teszteltek. De ezek nagyon fontos dolgok.

 

Ahhoz, hogy nem is csak az unokáinknak, de már a gyerekeinknek is megmaradjon ez a Föld, vagy legalább valamennyire élvezhessék, már tényleg tenni kell.

 

Másoknak szoktál szólni, hogy éljenek tudatosabban?

 

Ha olyat látok, akkor feltétlenül. De szerencsére az embert azért olyanok veszik körül, akiknek hasonló az érdeklődési körül, és én egy nagyon természetbarát ember vagyok.

 

Ahhoz mit szólsz, hogy már egész magasan lévő emberek kezdték el mondani, hogy nem probléma ez a klímaváltozás dolog?

 

Ez a legnagyobb butaság. Még ha esetleg igazuk lenne, akkor is fel kell rá készülni. Ha viszont nincs igazuk, és tényleg egyre rosszabb, akkor baj van. És ezt érezzük. Egyre furcsább az éghajlatunk, nálunk már lassan trópusi van. Fel kell készülni, mert el fogunk késni!

 

Téged mennyire kapott el a klímaszorongás?

 

Az a baj, hogy még amikor a szerb-horvát háború itt volt a szomszédban is azt mondtuk, hogy ez nem nálunk van, minket nem érint,

 

pedig párszáz kilométerre történt. A jégtakarók sincsenek sokkal messzebb, de az ember buta, és inkább becsukja a szemét, mintha nem lenne semmi. Amikor aztán megérkezik a probléma, akkor nagy baj lesz. 

 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Igazi reneszánsz ember a Fidesz polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András, de éppen a városi ügyekre maradt kevés ideje az elmúlt években.

Azóta megy a vita arról, hogy az olasz művész alkotása – azaz egy banán falraragasztása – művészetnek minősül-e.

Az angol Crystal Palace egészen egyedülálló módon próbálja segíteni a környék nehezebb sorsú lakosait, akik a szállás mellett reggelit is kapnak.

Tényleg Dézsi Csaba András kardiológus, önkormányzati képviselő lesz a Fidesz jelöltje.

A németek és a franciák nem támogatják különösebben a többi NATO-tagállam megvédését egy orosz támadás esetén, a britek és az USA viszont sokkal tettrekészebb egy új felmérés szerint.

Csak a két magyar többségű megyében csökken jelentősen a népességfogyás, Erdély többi régiójában viszont óriási a különbség a halálozások és az élveszületések száma között, mutatja ki egy friss statisztika.

A héten egy újabb civil jelölt jelentkezett be. Mutatjuk, ki.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Nem is akárhol: a híres Pezsgőházban! December 7-én fél Közép-Európa ott lesz Baranya fővárosában!

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás