+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. július 1. hétfő, 08:00
Újra itt a Klímaceleb! Ezúttal az ország egyik kedvenc színészét, műsorvezetőjét, mellette persze kedvenc balhéfelelősét kérdeztük meg, mennyire mozgatja a klímaváltozás kérdése.

Mivel most már TÉNYLEG nagyon beindult a nyár, ezért nekünk is itt az ideje szakítani az uncsi politikusok utáni szaladgálással, és lazítani egy kicsit a szereplőgárdán: a következő időszakra minden napra gyártottunk egy rövid beszélgetést a magyar celebvilág minden szegmenséből érkező híresemberrel. A témát azért komolyra vettük, ugyanis a klímaváltozásról és az ehhez kapcsolódó életmódváltásról lesz szó, emiatt kapta a sorozat cselesen a Klímaceleb nevet. Ha téged is érdekel, mennyire foglalkozik ezzel egy énekes, egy reality-hős, egy influenszer vagy egy egykori bankrabló, akkor nézz ide mostanában!

 

A műsorvezetőként, színészként és persze szinkronhangként, és persze az évtized legnagyobb celebbotrányának okozójaként ismert Stohl András a mai alanyunk. Az Klímaceleb eddigi részeit ide kattintva tudod megnézni.

 

+ + +

 

Mennyit foglalkozol a klímaváltozással?

 

Sokat. Egyfelől a párom nagyon tudatos, és annyira tudatosan veszi szét a szemetet, hogy ha esetleg valamit rosszul dobok ki, azt is ki kell vennem a szemetesből, másfelől vadászok is, és az is rettenetesen feldühít, ha szemetet látok eldobva az erdőben. Nem értem, hogy ha valakinek arra van energiája, hogy kivigye odáig, akkor miért nem lehet inkább elvinni egy szeméttelepre.

 

Mit teszel azon túl, hogy szelektíven szemetelsz?

 

Próbálok nagyon kevés műanyagot venni, a fürdőszobába is ökobarát termékeket vásárolunk. Fontos, hogy olyan termékeket vegyünk, amiket nem állatokon teszteltek. De ezek nagyon fontos dolgok.

 

Ahhoz, hogy nem is csak az unokáinknak, de már a gyerekeinknek is megmaradjon ez a Föld, vagy legalább valamennyire élvezhessék, már tényleg tenni kell.

 

Másoknak szoktál szólni, hogy éljenek tudatosabban?

 

Ha olyat látok, akkor feltétlenül. De szerencsére az embert azért olyanok veszik körül, akiknek hasonló az érdeklődési körül, és én egy nagyon természetbarát ember vagyok.

 

Ahhoz mit szólsz, hogy már egész magasan lévő emberek kezdték el mondani, hogy nem probléma ez a klímaváltozás dolog?

 

Ez a legnagyobb butaság. Még ha esetleg igazuk lenne, akkor is fel kell rá készülni. Ha viszont nincs igazuk, és tényleg egyre rosszabb, akkor baj van. És ezt érezzük. Egyre furcsább az éghajlatunk, nálunk már lassan trópusi van. Fel kell készülni, mert el fogunk késni!

 

Téged mennyire kapott el a klímaszorongás?

 

Az a baj, hogy még amikor a szerb-horvát háború itt volt a szomszédban is azt mondtuk, hogy ez nem nálunk van, minket nem érint,

 

pedig párszáz kilométerre történt. A jégtakarók sincsenek sokkal messzebb, de az ember buta, és inkább becsukja a szemét, mintha nem lenne semmi. Amikor aztán megérkezik a probléma, akkor nagy baj lesz. 

 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az összeget Parragh László mondta az Azonnalinak. Mi ez az összeg, mi mindenből áll és hogyan jött ki? Utánajártunk.

Jövő hétfőtől szerdáig a Sinopharm-vakcinával való oltásra már magunk bejelentkezhetünk, nem kell a háziorvos hívását, mailjét várni.

Lehet majd menni könyvtárba
és edzőterembe is, de csak védettségi igazolással.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás