+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Pintér Bence
2019. június 29. szombat, 09:59
Hőhullám miatt szenved Európa, Franciaországban egy nap alatt háromszor dőlt meg a melegrekord.

Ahogy arról az Azonnali is beszámolt, pénteken napközben megdőlt a melegrekord Franciaországban, Carpentras városában: 44,3 fokot mértek. A nap végére azonban még ez a rekord is megdőlt, először a provence-i Villevieille-ben mértek 45,1 fokot, majd

 

Carpentras-tól délre, Gard megye Gallargues-le-Montueux nevű városában mértek 45,9 fokot.

 

(Nyitóképünkön a város panorámája.)

 

 

Franciaország kontinentális részein amióta méréseket végeznek, nem szökött még 45 fok fölé a hőmérséklet. Eközben Németországban a júniusi átlaghőmérséklet négy fokkal volt magasabb a szokásosnál, és 0,4 fokkal az eddig legmelegebbnek számító 2003-as nyári adatoknál.

 

A genfi Meteorológiai Világszervezet szerint jó esély van rá, hogy 2019 lesz az eddig mért legmelegebb év, a 2014 és 2019 közötti időszak pedig a legmelegebb öt év.

 

Az ENSZ égisze alatt működő szervezet szóvivője szerint az adatok konzisztensek a klímaváltozás kapcsán előrejelzettekkel, avagy azzal, hogy az extrém időjárási kilengések, így a nyári hőhullámok is egyre súlyosabbak lesznek.

 

Hogy mit gondolnak minderről a magyar celebek, azt éppen egy friss cikksorozatban igyekszünk feltárni, ma például Gáspár Győzikét kérdeztük!

 

FOTÓ: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

2020-tól kezdve három éven át segítenék Marokkót, Etiópiát és Malit, hogy helyi fejlesztésekkel előzzék meg a migrációt.

Csomagolásmentes sarok, kevesebb műanyagszemét, több friss termék, szép célok, de vajon megvalósíthatóak?

Az FPÖ kutyás szelfik helyett Strache régi riválisáról szóló posztokkal árasztja el a bukott pártelnök rajongói oldalát.

A jövőben a felhasználók beállíthatják, hogy ha a weboldalakon böngésznek, az onnan származó adatokat ne lehessen összekötni a
Facebook-profiljukkal.

Depresszió, bipoláris zavar és skizoférnia: ezek a betegségek is gyakoribbak voltak ott, ahol rosszabb a levegő minősége – állítja egy új tanulmány.

A hét kérdése

Egy 34 millió forintos adakozás még bőven nem elég, de nekünk van pár ötletünk arra, hogy mivel lágyíthatná meg Tiborcz szeretett nemzetünk szívét!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás