+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. június 29. szombat, 09:59
Hőhullám miatt szenved Európa, Franciaországban egy nap alatt háromszor dőlt meg a melegrekord.

Ahogy arról az Azonnali is beszámolt, pénteken napközben megdőlt a melegrekord Franciaországban, Carpentras városában: 44,3 fokot mértek. A nap végére azonban még ez a rekord is megdőlt, először a provence-i Villevieille-ben mértek 45,1 fokot, majd

 

Carpentras-tól délre, Gard megye Gallargues-le-Montueux nevű városában mértek 45,9 fokot.

 

(Nyitóképünkön a város panorámája.)

 

 

Franciaország kontinentális részein amióta méréseket végeznek, nem szökött még 45 fok fölé a hőmérséklet. Eközben Németországban a júniusi átlaghőmérséklet négy fokkal volt magasabb a szokásosnál, és 0,4 fokkal az eddig legmelegebbnek számító 2003-as nyári adatoknál.

 

A genfi Meteorológiai Világszervezet szerint jó esély van rá, hogy 2019 lesz az eddig mért legmelegebb év, a 2014 és 2019 közötti időszak pedig a legmelegebb öt év.

 

Az ENSZ égisze alatt működő szervezet szóvivője szerint az adatok konzisztensek a klímaváltozás kapcsán előrejelzettekkel, avagy azzal, hogy az extrém időjárási kilengések, így a nyári hőhullámok is egyre súlyosabbak lesznek.

 

Hogy mit gondolnak minderről a magyar celebek, azt éppen egy friss cikksorozatban igyekszünk feltárni, ma például Gáspár Győzikét kérdeztük!

 

FOTÓ: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A budapesti bazilika előtti karácsonyi vásár olyan közönségszavazáson lett a legjobb, ahol már a jelöltséghez tízezer eurót kell kipengetni. Orbán azért büszkélkedik vele.

A győri helyi választási iroda közlése szerint az eddig ismert öt jelöltön kívül van még öt trónkövetelő Győrben. Kérdés, hogy össze tudják-e karácsonyig szedni az ajánlásokat.

Mit ajándékozna Orbánnak és Gyurcsánynak? A jobbikos Jakab Péter erre is válaszol az Azonnali karácsonyi körkérdésében.

A boszniai táborban körülbelül hatszáz ember élt embertelen körülmények között: mosdó és víz sem volt, az emberek pedig még a hóesés után is sátrakban húzták meg magukat.

A DK még azután is meghívott a taggyűlésére, hogy már négy hónapja jeleztem, kilépnék a pártból, írja Petróczi Rafael.

Strache alkancellárként rendszeresen találkozott azon cégek vezetőivel, amelyeket az ibizai videóban az FPÖ titkos adományozóiként nevezett meg. De sámánokra is maradt ideje.

Ha elfogadják a kultúratámogatás átalakítását célzó törvényt, tüntetéssorozat kezdődik, mondta az Azonnalinak Novkov Máté a hétfői tüntetésen.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Végre megtelik élettel az egyik legszebb budapesti vásárcsarnok. December 14.

Magyar topédesek december 20-án, Budakeszi, Kálvária Pince.

Nem csak szurkolóknak. Budapesten, az Ellátóházban, december 21-én.

Ez ilyen zene lesz. Pécsen, a Szabadkikötőben. December 29.

Az év egyik legjobb évnyitó bulija: Pécs komplett belvárosában koncertek délelőtt 10-től éjfélig. Január 4.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás