+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. június 28. péntek, 10:58
Bár az önkormányzat szerint pár óvintézkedés mellett alkalmas a stadion rendezvényekre, a klub nem meri ott vendégül látni a montenegrói ellenfelét az Európa Ligában.

Ahogy arról írtunk, nagyon súlyos problémák vannak a 2018 novemberében átadott székesfehérvári focistadionban: a vízben nagyon nehezen kiirtható baktériumot találtak, ami miatt a csapvízből egy ideje egyáltalán nem fogyaszthatott senki. A probléma már az átadáskor is jelen volt, a hírek szerint több dolgozó hasmenéssel is küszködött, de a helyzet mostanra odáig eszkalálódott, hogy a MOL Fehérvár FC közleményben tudatta, hogy igazak voltak az Azonnali információi, és

 

az Európa Liga július 18-i első selejtezőkörét Felcsútra viszik.

 

Bár Székesfehérvár önkormányzatának közleménye szerint a probléma csak a főépület víztározójában van jelen, tehát a lelátón például nincs, és óvintézkedések mellett alkalmas rendezvények megtartására a MOL Aréna Sóstó, a klub inkább nem vállalt a játékosaira veszélyes egészségügyi kockázatot.

 

„Ahogyan azt a Székesfehérvár Önkormányzata által a mai napon kiadott közlemény is elismeri,

 

a főépületben található öltözőblokkok nem használhatóak rendeltetésszerűen, így az üzemszerű és kockázatmentes működés nem biztosított a sportolók, a szakmai stábok, a játékvezetők és a mérkőzés szervezésében résztvevő egyéb szereplők részére sem.

 

A közlemény továbbá úgy fogalmaz az öltőzők használhatósága is biztosított lehet az első tervezett hazai mérkőzés időpontjáig tehát pillanatnyilag nincsen garancia arra, hogy a probléma valóban megnyugtatóan megoldásra kerül” – áll a Vidi közleményében.

 

A klub elnézést kért a szurkolóktól is, de hangsúlyozta, hogy a lehetséges rendezési és egészségügyi kockázatokat felmérve nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne átgondolt, felelős döntés szülessen. 

 

Egyelőre nem tudni, ki a felelős azért, hogy fertőzőtt víz folyi a stadion csapjaiból, de az önkormányzat ígérete szerint a létesítmény helyzete, a tisztánlátás érdekében egyébként szóba fog kerülni azon a más témában összehívott rendkívüli közgyűlésen is, amelyet jövő héten  MOL Aréna Sóstón tart majd a képviselőtestület.

 

Ennek értelmében a július 11-i FK Zeta-MOL Fehérvár FC visszavágója júlis 18-án Felcsúton lesz a Pancho Arénában.

 

FOTÓ: Facebook / MOL Aréna Sóstó

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

És mit kéne csinálniuk Orbánéknak, hogy teljes joggal visszavegyék őket? Videó!

​A román miniszterelnök ennél egyértelműbben nem is távolodhatott volna el névrokonától, tapsot kapott ezért az EPP zágrábi kongresszusán.

Egy új tanulmány szerint az elektromágneses mezőknek kitett méhek lassabban tanulnak és agresszívebbek is saját fajtársaikkal szemben.

A színész tökéletesíteni akarta a hörgését egy csatajelenethez, így aztán nem restellte egy profi metálénekes segítségét kérni.

Persze ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen ebbe a cseh kormánynak is bele kéne mennie a dologba. A belügyminiszter pedig nem tűnik túl nyitottnak.

A Néppárt új elnöke harcolna az illiberális tendenciák ellen, és szeretné, ha január végéig döntés lenne a Fideszről a pártcsaládban.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás