Puzsér az előválasztásról: Ez Orbán Viktor számára is megnyugtató eredmény

Szerző: Fekő Ádám
2019.06.26. 20:05

Az ősszel teljesen függetlenül induló egykori LMP- és Jobbik-jelölt szerint ezt a választást is a NER nyerte, és mivel nem tud választani Karácsony Gergely és Tarlós István között, el kell indulnia a polgármesterségért.

Puzsér az előválasztásról: Ez Orbán Viktor számára is megnyugtató eredmény

Bár néha hajlamosak vagyunk elfelejteni, Puzsér Róbert csak az előválasztásból lépett ki, az őszi önkormányzati választáson minden bizonnyal elindul annak ellenére, hogy idő közben az LMP és a Jobbik is kihátrált a Sétáló Budapest mögül. Most, hogy kiderült, hogy az ellenzéki pártok közös jelöltje az MSZP-P-s Karácsony Gergely lesz, felhívtuk Puzsért, hogy mit szól a végső riválisához Tarlós mellett.

+++

Mivel kommentálná az előválasztás eredményét?

Nem kell csodálkozni az eredményen. A balliberális média olyan szemérmetlenül támogatta az elmúlt hetek során Karácsony Gergelyt, hogy a várható eredmény született. A balliberális network minden erejét összeszedte,

ezért el lett felejtve, hogy Karácsony Gergely a Fidesz-MSZP parkolási maffiától rendelt meg parkoltatást, el lett felejtve, hogy ő jelentette ki, hogy el kell gondolkodnia rajta, milyen politikai közösséghez tartozik.

Egyedül annyi a kérdés, hogy mi a problémája a balliberális világnak a fideszes médiatúlsúllyal? Ők jól láthatóan ugyanekkora túlsúlyt gyakorolnak a saját riválisaikon. Biztos nagyobb a Fidesz médiatúlsúlya arányaiban, mint itt volt az MSZP-é? 

Kikre gondol?

Népszava, ATV, 168 óra, Klubrádió, a teljes network. Minden, amit csak Orbán Viktor vásárolt meg nekik.

Kálmán Olgával jobban jártunk volna?

Nem látom a különbséget. Az egyikük az MSZP jelöltje, a másik közvetlenül Gyurcsányé. Abban az értelemben jobb, hogy Gyurcsány most vesztett a befolyásából. De abban, hogy megint a NER nyert egy választást, nem olyan jó.

Azt érzékeljük, hogy az MSZP közelebb áll a NER szívéhez, mint a DK, és Karácsony Gergely is, mint Kálmán Olga vagy Gyurcsány!

A NER számára jobban kézben tartható az is, ha Karácsony lesz a főpolgármester, úgyhogy azt gondolom, ez Orbán Viktor számára is egy megnyugtató eredmény. Marad a háztáji ellenzék, nem véletlenül vásárolt, tenyésztett és tartott nekik médiát, és ezzel az ellenzékkel Orbán Viktor örökké hatalmon lesz.

Akkor jó döntés volt kiszállni az előválasztásból?

Nem tehettem mást. Nem teljesítették a feltételeimet, például a programszintű egyeztetés. 40 órán keresztül tárgyaltam velük egy Budapest-minimumról, Budapestről egy szó nem esett. Így miért vegyek részt? Ellehetlenítették az online szavazást is. Nem kértem sokat. Elcsalt előválasztáson minek vennék részt?

Ősszel mennyi esélyt ad magának?

Nem tudom. Attól függ. Alakulhat a dolog úgy, hogy az emberek arról választanak, hogy mi legyen Budapest jövője. Ebben az esetben a legtartalmasabb koncepcióval én rendelkezek.

De az is lehet, hogy ez lesz a polgárháború újabb fejezete, és senkit nem fog érdekelni Budapest.

Akkor úgy vetődik fel a kérdés, hogy NER vagy változás? Akkor senkit nem fog érdekelni a Sétáló Budapest programja.

Tarlós vagy Karácsony a jobb?

Visszautasítom a kérdést is. Ha bármelyiket tudnám választani, visszalépnék a javára, de ez nem választék. Ezért kell elindulnom.

Egy gátlástalan hazudozó áll szemben egy gyáva helytartóval, nem választok közülük. 

FOTÓ: Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek