+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. június 24. hétfő, 22:41
A német óriáscég magyar és cseh érdekeltségeitől is megszabadulna annak érdekében, hogy engedélyezze az Európai Bizottság az Innogy felvásárását.

Az E.On német energetikai csoport felajánlotta, hogy magyar villamosenergia-üzletágának egy részét eladja az Európai Bizottság monopóliumellenes aggálya miatt – írja a Reuters.

 

Johannes Teyssen vezérigazgató tájékoztatása szerint az E.On emellett felajánlotta, hogy hogy eladja Csehországban az általa megvenni kívánt Innogy gáz- és villamosenergia-érdekeltségeit, illetve leadja 260 ezer fűtési ügyfél kiszolgálását, és 32 elektromos autók számára fenntartott töltőállomás üzemeltetését Németországban.

 

Az Európai Bizottság még márciusban jelentette be, hogy kivizsgálja az Elműben és az Émászban is tulajdonos Innogy megszerzését, mivel a tranzakció az egész térségben veszélyeztetné a versenyt,

 

de Németországban és más EU-tagországokban is az elektromos áram fogyasztói árának emelkedéséhez vezethet.

 

Eredetileg arról lett volna szó, hogy a két német energetikai cég, az E.On és az RWE között zajlik le egy nagy tranzakció sorozat: az RWE megszerezte volna az E.On megújuló energetikai, illetve atomenergiával foglalkozó részeit, az E.On pedig az RWE-leányvállalat Innogyt, ez utóbbi érdekeltségeibe tartozik Magyarország is többek közt.

 

Az első részt jóvá hagyta az Európai Bizottság, de a másodikat inkább részletesebben vizsgálta, miután sem az E.On, sem az Innogy nem volt hajlandó extra kötelezettségeket vállalni az eredeti elsődleges vizsgálat során.

 

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a Bizottság engedményeket vár az E.On részéről, és július 23-ig kaptak határidőt ennek eldöntésére.

 

FOTÓ: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Banális hiba miatt nem jött össze a már fél éve ígért internetes szigorítás.

Új elemzés állítja: több mint harmadával kevesebb fiatal hal meg azokban az amerikai államokban, ahol szigorúbbak a fegyvertartás kritériumai.

Három szélsőjobboldali kötődésű férfit tartóztattak le Észak-Olaszországban, egy csomó fegyvert találtak náluk.

Csütörtök óta nem megy a Galileo, még hétfő reggel is csak két műhold működött a huszonhatból.

A hét kérdése

Annyi remek hely veszi körül Magyarországot, nem? De itt az ideje igazságot tenni abba, hol számíthatunk a legtöbb jóra, ha átlépjük a határt! Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás