+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. június 24. hétfő, 22:41
A német óriáscég magyar és cseh érdekeltségeitől is megszabadulna annak érdekében, hogy engedélyezze az Európai Bizottság az Innogy felvásárását.

Az E.On német energetikai csoport felajánlotta, hogy magyar villamosenergia-üzletágának egy részét eladja az Európai Bizottság monopóliumellenes aggálya miatt – írja a Reuters.

 

Johannes Teyssen vezérigazgató tájékoztatása szerint az E.On emellett felajánlotta, hogy hogy eladja Csehországban az általa megvenni kívánt Innogy gáz- és villamosenergia-érdekeltségeit, illetve leadja 260 ezer fűtési ügyfél kiszolgálását, és 32 elektromos autók számára fenntartott töltőállomás üzemeltetését Németországban.

 

Az Európai Bizottság még márciusban jelentette be, hogy kivizsgálja az Elműben és az Émászban is tulajdonos Innogy megszerzését, mivel a tranzakció az egész térségben veszélyeztetné a versenyt,

 

de Németországban és más EU-tagországokban is az elektromos áram fogyasztói árának emelkedéséhez vezethet.

 

Eredetileg arról lett volna szó, hogy a két német energetikai cég, az E.On és az RWE között zajlik le egy nagy tranzakció sorozat: az RWE megszerezte volna az E.On megújuló energetikai, illetve atomenergiával foglalkozó részeit, az E.On pedig az RWE-leányvállalat Innogyt, ez utóbbi érdekeltségeibe tartozik Magyarország is többek közt.

 

Az első részt jóvá hagyta az Európai Bizottság, de a másodikat inkább részletesebben vizsgálta, miután sem az E.On, sem az Innogy nem volt hajlandó extra kötelezettségeket vállalni az eredeti elsődleges vizsgálat során.

 

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a Bizottság engedményeket vár az E.On részéről, és július 23-ig kaptak határidőt ennek eldöntésére.

 

FOTÓ: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A most először közszemlére tett élőlény olyan, mint egy gomba, de úgy viselkedik, mint egy értelmes állat, miközben majdnem 720 neme van.

Örül a „Karácsonyfigyelőnek”, de türelmet kér, viszont már az első napján kihirdeti a klímavészhelyzetet.

A friss Nobel-díjas író karintiai szülőfalujában támadt rá az újságírókra, mert azok Milošević melletti kiállásáról kérdezték.

Lejárt az MSZP ultimátumának határideje, Tóbiás József vissza fogja adni a mandátumát.

Ilyen sem volt még: írek akarnak lenni a britek. A belfasti posták már kifogytak a formanyomtatványokból.

Élesedett a centristák és a baloldaliak vitája: Elizabeth Warrent támadták a centrista jelöltek az egészségügyi tervei miatt. Ez főleg Joe Bidennek használ. De mit remél ettől?

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás