+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Tóth Eszter
2019. június 21. péntek, 14:29
Volodimir Zelenszkij szerint az Ukrajna brandje, hogy gyönyörű nők laknak ott. Az ország erre fogékony része azonnal fel is háborodott.

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke Párizsban volt június 17-én, ahol a kontinens legnyagobb startup komplexumában beszélt országa IT-szektorának fejlesztéséről és a külföldi befektetők megszólításának fontosságáról. A Radio Free Europe szerint ott sikerült azonnal magára is haragítania egy mondattal országának egy részét:

 

„A turisták mindig is azt hangoztatták, hogy Ukrajna gyönyörű, az ételek finomak és az emberek is gyönyörűek, különösen a nők. Ez igaz is, és ez marad a mi brandunk” – fogalmazott.

 

A Twitteren gyorsan megjelent az ellenkezés: ukrán nők tömegei fejezték ki felháborodásukat #nemvagyokaturistabranded hashtag alatt. 

 

Marina Uszmanova újságíró azt üzente az elnöknek, hogy a turistabrandeket az országok eladják a látogatóiknak, a szuvenírek pedig, például az üveg grúz bor azok, amiket hazavisznek, exportként vannak számontartva. Ha az elnök úgy gondolja, hogy a hazájában a nők számítanak ilyen árucikkeknek, akkor egy koldusszegény állam vezetője, amiért inkább szégyenkeznie kellene és minden erejével azon dolgoznia, hogy ezen az állapoton változtasson. 

 

Egy kijevi független kutatóintézet, a Razumkov Center 2016-ban készített felméréseket az ukrán szexizmusról, ahol a női résztvevők 48, a férfiaknak pedig 52 százaléka nyilatkozta azt, hogy szerinte nincs nemi alapú diszkrimináció Ukrajnában. 

 

Ennek ellenére nem ez az első eset hogy egy vezető hasonló kijelentéseket tett: Viktor Janukovics, Ukrajna azóta elüldözött, kettővel ezelőtti elnöke például még 2011-ben, a Nemzetközi Gazdasági Fórumon, Davosban mondta ezt:

 

„Amikor az idő melegebbre fordul Ukrajna városaiban, a nők elkezdenek lengébben öltözködni. Azt a szépséget remek látni.”

 

De nem maradt ki a sorból az előző elnök, Petro Porosenko sem, aki egy 2018-as sajtókonferencián invitált egy újságírónőt, hogy töltse vele a napot, miközben „kedvesemnek” szólította. A szóban forgó eset után az értintett riporter szintén indított egy online kampányt, még „nem vagyok a kedvesed” feliratos pólókat is nyomtattak.

 

FOTÓ: Volodimir Zelenszkij / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A koronavírus-járvány terjedésének lassulásával a vakcinalicit kezdődik a nagyhatalmak között.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, míg öten elhunytak. Mutatjuk a hétfői számokat!

Szexuális utalásokból Gyurcsánynál sincs hiány, és a kormánymédiát is megcsapta a szerelem szele a héten.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, és öt új halálozásról érkezett hír.

Mivel még mindig nem fogadták el az ország 2020-as költségvetését a választás megrendezésének rá eső felét sem tudja kifizetni.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás