Alig valaki akar online szavazni a budapesti előválasztáson

Szerző: Kulcsár Árpád
2019.06.20. 10:53

A választókorú lakosságnak mindössze 0,3 százalékát érdekli az online szavazás. De persze lehet személyesen is szavazni, mégpedig csütörtöktől!

Alig valaki akar online szavazni a budapesti előválasztáson

Nagyon kevés, mindössze 4326 budapesti regisztrált online a budapesti ellenzéki előválasztásra, derült ki az ezt menedzselő honlap összesített statisztikájából.

Bár az előválasztásokon való részvételhez nem feltétlenül szükséges online regisztrálni, hiszen lehetőség van személyesen a standokon, vagy az arra kijelölt helyeken is leadni a voksokat, ez a szám mégis nagyon kevés, hiszen ha az általánosan bevett egymillió négyszázezres számmal számolunk, akkor

a teljes választóképes budapesti lakoságnak körülbelül 0,3 százaléka ez.

A regisztrációra több mint egy hét volt, június 12. és 20. között lehetett jelentkezni, Csütörtöktől, június 20-tól pedig már lehetősége is van szavazni minden olyan  budapesti személynek, aki budapesti lakcímkártyával rendelkezik és 2001. október 1. előtt született. Offline szavazás esetén a választó június 20. és 26. között a szavazósátrak valamelyikében regisztrálhat fényképes igazolványa és lakcímkártyája bemutatásával (a szavazatszedő biztosoknak), ezt követően már szavazhat is a linken elérhető helyszínek valamelyikén. Mindezt június 26-ig lehet megtenni.

Az előválasztásokon azt kell eldönteni, hogy kit szeretnének a budapestiek indulóként Tarlós Istvánnal, Budapest jelenlegi fideszes főpolgármesterével szemben az ellenzéki jelöltek, Kálmán Olga (DK), Karácsony Gergely (MSZP-P) és Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) közül.  Az előválasztás második fordulóját támogató pártok (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) vállalták, hogy a budapesti előválasztás győztese ellen nem indítanak főpolgármester-jelöltet ősszel. 

De vajon ismerik-e a budapesti járókelők a jelölteket? Itt van erről egy remek videó!

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek