+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2019. június 13. csütörtök, 18:36
A Fidesz alelnöke végre nem finomkodott, hanem hitvallást tett a zsír mellett, és ugyanerre szólította fel a követőit is. Ennyire egyértelműen még egy politikus sem akart céltalanul rosszat a saját szavazóinak.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

„Nyomj egy lájkot, ha egyetértesz velem: én maradok a nyúljás-csülkös pacalnál, a gyufatésztás (8 tojásos) halászlénél és a hagymás-szalonnás tojásrántottánál” – írta a médiafenegyerek Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára és a Fidesz alelnöke 2019-ben, mellé pedig egy képet posztolt arról, ahogy egy óriási bográcsban keverget valami amúgy elég jól kinéző ételt. 

 

A poszt lényege persze az, hogy Brüsszel el akarja venni tőlünk venni a jól megérdemelt húsunkat, hiszen ezek a büdös nyugati rovarevő libsik rossz szemmel nézik, ahogy a magyarság boldog, és fürdik a jobbnál jobb ételekben – szóval megint minden adott hozzá, hogy kinevessük a Fidesz nagy nevettetőjét. Az viszont egy kicsit később esett le, hogy ez a poszt történelmi, és nem attól, hogy amúgy az egész alapját képző hír is kamu.

 

Németh Szilárd eddig is úgy kommunikált persze, hogy az ember sejthette, hogy nem a tudomány emberéről van szó, de azért általában csak következtetni lehetett erre. Most viszont végre megtörtént a hivatalos coming out: Németh Szilárd a maga könyvtáros-tanító főiskolai végzettségével a háta mögött nem csak leszarja az egészséges táplálkozással, illetve a húsipar hatásaival foglalkozó tudósok munkáit, de még a rajongótáborát is arra buzdítja, hogy szarják le ők is látványosan. 

 

Olyan politikus már nem egy volt, aki halálba küldte a saját táborát, de olyan még nem, aki kifejezetten arra biztatta őket, hogy öljék meg magukat.

 

Különösebben nem túlzok: a pacalevést promózni a tudatos étkezéssel szembeni statementként nagyjából olyan, mintha azt mondaná, valaki ne hallgass az idióta orvosaidra, szívj el nyugodtan napi egy doboz cigit. Vagy hogy ne foglalkozz az idióta fizikatanároddal, és lépj ki bátran a tizedik emeletről. 

 

Németh húzásában az a legaljasabb, hogy létező igényt szolgál ki: az emberek nagyon szeretik, ha valaki megerősíti őket a káros hülyeségeikben. A bolt előtt piáló alkoholisták is rendszeresen magyarázzák el egymásnak, hogy egy sör igazán nem árt meg nekik, de a chemtrail hívői is azért olvassák el a tonnányi áltudományos hülyeséget, mert közben senki nem neveti ki őket. 

 

Értelemszerűen azt is jó hallani, hogy csak a brüsszeli idióták akarják tőlünk elvenni a pacalunkat, ráadásul egyszerűbb is amolyan jó szovjet párttitkár módjára ignorálni a nálunk okosabb embereket.

 

Az egésszel az a probléma, hogy előbb-utóbb mindig szembe kell nézni az igazsággal: a jelenséget épp most foglalta tökéletesen össze a Csernobilról szóló ötrészes sorozat, ott mondjuk atomkatasztrófa volt az önreflexióra képtelen állam jutalma.

 

Persze attól, ha megállás nélkül zabáljuk a pacalt és ragaszkodunk a szalonnás tojáshoz reggelire, nem lesz atomkatasztrófa, csak mondjuk úgy fogunk kinézni 55 évesen, mint Németh Szilárd.

 

Olvass még több cikket Fekő Ádámtól az Azonnalin!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A lengyel politikus a legmagasabb szintű kitüntetést kapta a Románia Csillagán belül, Tőkéstől a legalacsonyabbat vették korábban el.

Mikor lesz így kormánya Írországnak? Vagy inkább jöhetnek az előrehozott választások? Elmagyarázzuk!

Bár a Fundacja Pro plakátja egyértelműen jelzi, hogy a homoszexuálisok gyerekeket fognak szerintük molesztálni, a bíróság szerint ez nem bántó, hanem oktató jellegű üzenet.

Utóbb Strache tagadta, hogy civil egyesületeken keresztül kaptak volna pénzt. Az ibiziai videó után alakult nyomozócsoport azonban más eredményre jutott.

Miután Kiss László és Szaniszló Sándor III. és XVIII. kerületi polgármesterek átléptek a DK-ba, Gyurcsányéknak nagyobb lesz a frakciója a közgyűlésben, mint az MSZP-é.

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésben politizáló Kulcsár Gergely jelezte: a Jobbik-elnökség felszólítása ellenére sem mond le.

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás