+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2019. június 13. csütörtök, 18:36
A Fidesz alelnöke végre nem finomkodott, hanem hitvallást tett a zsír mellett, és ugyanerre szólította fel a követőit is. Ennyire egyértelműen még egy politikus sem akart céltalanul rosszat a saját szavazóinak.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

„Nyomj egy lájkot, ha egyetértesz velem: én maradok a nyúljás-csülkös pacalnál, a gyufatésztás (8 tojásos) halászlénél és a hagymás-szalonnás tojásrántottánál” – írta a médiafenegyerek Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára és a Fidesz alelnöke 2019-ben, mellé pedig egy képet posztolt arról, ahogy egy óriási bográcsban keverget valami amúgy elég jól kinéző ételt. 

 

A poszt lényege persze az, hogy Brüsszel el akarja venni tőlünk venni a jól megérdemelt húsunkat, hiszen ezek a büdös nyugati rovarevő libsik rossz szemmel nézik, ahogy a magyarság boldog, és fürdik a jobbnál jobb ételekben – szóval megint minden adott hozzá, hogy kinevessük a Fidesz nagy nevettetőjét. Az viszont egy kicsit később esett le, hogy ez a poszt történelmi, és nem attól, hogy amúgy az egész alapját képző hír is kamu.

 

Németh Szilárd eddig is úgy kommunikált persze, hogy az ember sejthette, hogy nem a tudomány emberéről van szó, de azért általában csak következtetni lehetett erre. Most viszont végre megtörtént a hivatalos coming out: Németh Szilárd a maga könyvtáros-tanító főiskolai végzettségével a háta mögött nem csak leszarja az egészséges táplálkozással, illetve a húsipar hatásaival foglalkozó tudósok munkáit, de még a rajongótáborát is arra buzdítja, hogy szarják le ők is látványosan. 

 

Olyan politikus már nem egy volt, aki halálba küldte a saját táborát, de olyan még nem, aki kifejezetten arra biztatta őket, hogy öljék meg magukat.

 

Különösebben nem túlzok: a pacalevést promózni a tudatos étkezéssel szembeni statementként nagyjából olyan, mintha azt mondaná, valaki ne hallgass az idióta orvosaidra, szívj el nyugodtan napi egy doboz cigit. Vagy hogy ne foglalkozz az idióta fizikatanároddal, és lépj ki bátran a tizedik emeletről. 

 

Németh húzásában az a legaljasabb, hogy létező igényt szolgál ki: az emberek nagyon szeretik, ha valaki megerősíti őket a káros hülyeségeikben. A bolt előtt piáló alkoholisták is rendszeresen magyarázzák el egymásnak, hogy egy sör igazán nem árt meg nekik, de a chemtrail hívői is azért olvassák el a tonnányi áltudományos hülyeséget, mert közben senki nem neveti ki őket. 

 

Értelemszerűen azt is jó hallani, hogy csak a brüsszeli idióták akarják tőlünk elvenni a pacalunkat, ráadásul egyszerűbb is amolyan jó szovjet párttitkár módjára ignorálni a nálunk okosabb embereket.

 

Az egésszel az a probléma, hogy előbb-utóbb mindig szembe kell nézni az igazsággal: a jelenséget épp most foglalta tökéletesen össze a Csernobilról szóló ötrészes sorozat, ott mondjuk atomkatasztrófa volt az önreflexióra képtelen állam jutalma.

 

Persze attól, ha megállás nélkül zabáljuk a pacalt és ragaszkodunk a szalonnás tojáshoz reggelire, nem lesz atomkatasztrófa, csak mondjuk úgy fogunk kinézni 55 évesen, mint Németh Szilárd.

 

Olvass még több cikket Fekő Ádámtól az Azonnalin!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Míg a nyolcadik kerületi választási bizottság két, feltételezésen alapuló cikk miatt elmarasztalta Pikó Andrásékat, a Fővárosi Választási Bizottság megváltoztatta a határozatot.

A 2018-ban önmagát feloszlató ETA mai állapotáról sokat elárul, hogy pont azok kötöttek alkut a hatóságokkal, akiknek korábbi feladata ennek a megakadályozása volt.

Migránsozott-e Varga Judit? Megúszhat-e Magyarország bármit is azután, hogy Timmermanstól elveszik a jogállamiság-portfóliót? Nagyon bizalmasak az infók, de elmondjuk, amit tudni lehet.

Még a Wikileaks-alapító Julian Assange adatai is kiszivárogtak, miután korábban menedékjogot kapott a dél-amerikai országtól.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás