+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. június 11. kedd, 08:28
A hét utazója nagy elődök nyomába ért azzal, hogy hét órát késett miatta a gépe. Volt már türelmetlen utas, de valaki szellőztetni akart a gépen.

Elég filmszerűen tette tönkre többszáz utas terveit még pénteken az az Angliából Pakisztánba utazó férfi, akinek nagy sietségében nem tűnt fel a repülőjén, melyik ajtó hova vezet: eredetileg vécére akart volna menni, ehelyett feltépte a vészkijáratot. A helyzetet némiképp mentette, hogy legalább nem menet közben történt, hanem még felszállás előtt.

 

A Manchesterben álló gép emiatt hét órát késett, de több másik járat is emiatt az akció miatt csúszott.

 

A repülőtér és a Pakistan International Airlines nem kommentálták a dolgot.

 

Az utóbbi időben meglepően sok utas gondolja valamiért úgy, hogy érdemes kinyitnia járatának vészkijáratait: májusban a kínai Sangdongban szeretette volt egy öreg utas meggyorsítani a kiszállását, februárban pedig a nigériai Abujában történt hasonló.

 

A vécéajtónak hitt vészkijárat előtti legnagyobb dobás viszont egyértelműen a kínai Mianjang utasához tartozik:

 

egy 25 éves férfi úgy gondolta, hogy dohos a levegő a repülőn, ezért ki akart szellőztetni,

 

és saját bevallása szerint ő maga is meglepődött, amikor észre vette, hogy nem csak az ablak, hanem az egész fal kinyílt mellette a kar meghúzása után.

 

FOTÓ: Jelenet az Airplane c. filmből

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A most először közszemlére tett élőlény olyan, mint egy gomba, de úgy viselkedik, mint egy értelmes állat, miközben majdnem 720 neme van.

Örül a „Karácsonyfigyelőnek”, de türelmet kér, viszont már az első napján kihirdeti a klímavészhelyzetet.

A friss Nobel-díjas író karintiai szülőfalujában támadt rá az újságírókra, mert azok Milošević melletti kiállásáról kérdezték.

Lejárt az MSZP ultimátumának határideje, Tóbiás József vissza fogja adni a mandátumát.

Ilyen sem volt még: írek akarnak lenni a britek. A belfasti posták már kifogytak a formanyomtatványokból.

Élesedett a centristák és a baloldaliak vitája: Elizabeth Warrent támadták a centrista jelöltek az egészségügyi tervei miatt. Ez főleg Joe Bidennek használ. De mit remél ettől?

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás