Nem tudod eldönteni, melyik fellépőt menő megnézni fesztiválon? Az Azonnali segít!

Szerző: Fekő Ádám
2019.06.10. 16:57

Így június elején már tényleg itt az ideje mindenkinek elgondolkodnia rajta, hol tölti a nyár legordenárébb pár napját. Ha a zene is érdekel, akkor mi segítünk!

Nem tudod eldönteni, melyik fellépőt menő megnézni fesztiválon? Az Azonnali segít!

Június van, ilyenkor tudjátok mit kell csinálni? Eltervezni jó előre, melyik fesztiválra megyünk. Magyarországon idén nyáron már tényleg minden sarokra jut egy Nyári Zenei Fesztivál, ráadásul az épp aktuális nagy nevek is olyan gyorsan cserélődnek, hogy a gyors lecsúszás miatt a legkisebbekre is jut valami olyan név, ami ismerős lehet. Ebben a zajban eleve nehéz kitalálni, melyik az a zenekar, amire tényleg érdemes megvenni a napijegyet, ha nem akarnánk napokig a porban inni esetleg, de az Azonnali ebben is segít!

+ Slipknot, Volt, június 26.

Legyünk őszinték, a soproni fesztivál soha nem a következetes zenei ízléssel megáldott embereknek kedvezett, hanem inkább annak a rétegnek, amihez eljutott innen-onnan minden stílus legnépszerűbb képviselője. Ebből nem lóg ki a Slipknot sem, aminek tagsága az 1990-es évek végének nu metál hullámából itt ragadva talán maga is meglepődött, milyen nagy névnek számítanak még mindig. Most épp új lemezük is van, ráadásul még Magyarországon eddig összesen háromszor léptek fel régen sokkoló, ma már inkább fura maszkjaikban.

Future, Balaton Sound, július 7.

Térjünk kicsit vissza a kurrens dolgokhoz: a Balaton Soundon már évek óta nagyítóval kell keresni a négynegyeden kívüli világot, de azért évről évre elcibálnak valakit Zamárdiba megmutatni, hogy nem csak baszatás létezik. Ezúttal az a Future jön, aki Nicki Minaj vendégeként már majdnem járt egyszer Magyarországon, ebből pedig talán könnyen ki lehet következtetni, hogy rapről van szó. Rapból is az újsulisról, szóval aki szereti ezt, az akár MDMA nélkül is jól érezheti magát a Balaton partján!

Marduk, Rockmaraton, július 11.

Itt tökéletesen saját ízlés szerint választottam, mivel a Rockmaraton általában nem egy őrületes nagy névvel szokott dobni, hanem úgy általában olyan lineupot hoz össze, ami programot ad egy-egy napra. Mivel én már több cikket is írtam a legagresszívebb és leggonoszabb zenei stílusról, értelemszerűen a csütörtöki napot ajánlom, amin a black metál lesz terítéken a lengyel Mgla és a svéd Marduk képviseletében. Az utóbbi zenekarnak vegyes megítélése van, de általában csak addig, ameddig nem látja valaki élőben: lehet, hogy titokban vagy kevésbé titokban nácik, egyszerűen senki más nem tud annyira háborús hangulatot teremteni másfél órára, mint ők. A folyamatos tekerés után általában percekig csak buta pislogás jön az emberből, szóval tényleg érdemes.

Rita Ora, EFOTT, július 12.

Az alapvetően részeg egyetemistákra építő EFOTT évekig tartotta magát ahhoz, hogy nem bajlódnak külföldi fellépőkkel, de azóta már ők is beálltak inkább a sorba: ezúttal például Rita Ora lép fel Velencén. Róla valószínűleg élő ember nem tudja eldönteni, konkrétan mekkora név, hiszen lett volna ő már a Sziget Nagyszínpadán is, tavaly a Balaton Soundon került elő, most meg ugye itt van, szóval tényleg ki tudja? Mindenesetre adja pár dalát a rádió, sok helyen látni az arcát, úgyhogy embereket biztos vonz.

Florence + the Machine, Electric Castle, július 19.

Mi mindig szeretjük hangoztatni, hogy érdemes átmenni Erdélybe is jó gyakran a sokszor unalmas Magyarországról, erre pedig kiváló alkalmat biztosít az Electric Castle is. A világ egyik leghangulatosabb helyén, a Kolozsvárhoz közeli Bánffy-kastély körül szervezett fesztivál évről évre egyre jobb fellépőket hoz össze, idén például az élőben mindig kirobbanó Florence Welch-t és zenekarát láthatja, aki hajlandó kicsit utazni. Igen, tudjuk, hogy a Szigeten is fellép, de a Szigetre kimenni már eleve rutin.

Foo Fighters, Sziget, augusztus 13.

Nagyon régi adósságát törleszti a Sziget azzal, hogy fellépteti minden stadionrock legstadionrockabb zenekarát. Aki szereti a megható együtt kiabálós pillanatokat és az amerikai filmek belassított jeleneteit, annak kötelező program Dave Grohl és mostanra vitán felül kultikussá vált zenekara, hiszen ezt a zenét tényleg az Isten is arra teremtette, hogy fesztiválon hangoskodjanak vele. 

Clean Bandit, SZIN, augusztus 29.

A szegedi bulit igazából nem is a folyamatosan rettentő erős fellépők miatt javaslom bárkinek, hanem mert nagyon jól helyezkedett el félúton a barátságos kisfesztiválok és a giganeveket hozó vállalkozások között. Tök jó helyszín, a Clean Bandit pedig már nem először bizonyítja Magyarországon, hogy sokszor épp elég lehet, ha csak úgy táncoltatni akar egy zenekar. 

FOTÓ: Tezenis

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek