Erdoğan volt Mesut Özil esküvői tanúja

Szerző: Fekő Ádám
2019.06.08. 07:37

Egyértelmű üzenet érkezett arról, melyik országot választotta a Németországgal világbajnoki címet szerzett focista.

Erdoğan volt Mesut Özil esküvői tanúja

Nagyon úgy tűnik, Mesut Özil teljesen visszatér a gyökereihez annak ellenére, hogy nem is olyan régen még német nemzeti hősnek számított: a 30 éves focista a héten elvette barátnőjét, a korábbi Miss Törökország Amine Gülsét. A lagzit Isztambulban tartották a Four Seasonsben nagyjából 300 vendéggel, de közülük csak egy olyan volt, akire érdemes figyelni:

Özil tanúja Erdoğan török elnök volt.

A felkérésről már érkeztek hírek, de különösebben senki nem vette komolyan: Özil 2018 nyarán politikai botrányt csinált azzal, hogy német válogatott focistaként fényképezkedett és kampányolt kicsit Erdoğannal. Nem a politikába való beleavatkozás volt a gond, hanem az, hogy a török elnök finoman szólva sem túl népszerű Németországban, hiszen Vlagyimir Putyinban és benne látják az európai értékek legnagyobb rombolóját.

Mindeközben Özil mindig a német válogatott focistája volt, többek közt neki köszönhetően lett világbajnok az ország 2014-ben, így a közeg értelemszerűen kiakadt, amikor az ellenséggel parolázott.

Többek közt ennek a botránynak is köszönhető, hogy a német válogatott a 2018-as világbajnokságra teljesen szétesett, ráadásul Özil példáján keresztül újra előkerült a multikulti kérdés: a focista arról panaszkodott, hogy a német társadalom képmutató, és ha ő jól játszik, akkor németnek számít, de ha nem, akkor csak egy bevándorlónak. Összesen három nyílt levélben fakadt ki, a harmadikban lemondta a válogatottságot.

Erdoğan viszont a németekkel ellentétben mindenben támogatta Özilt, a balhék idején nyilatkozatban fejtette ki, milyen jó hazafinak tartja őt. Ennek úgy tűnik, meg is lett az eredménye, hiszen Özil kvázi hazatért.

Az más kérdés, hogy egyelőre úgy tűnik, nem csak a német válogatottban tűnik el a csillogása: klubcsapatában, az angol Arsenalban már nem is játszatják a korábban a világ legjobb tíz játékosa közé tartozó Özilt, viszont olyan magas fizetési igénye van, hogy eladni sem tudják senkinek. A középpályásnak ezzel szemben úgy tűnik, megfelel a mostani helyzete, bár egyre több olyan hírt hallani, hogy az értelmetlen pénzszórásban híresen jó török futballklubok egyike kimenti valamilyen formában a hanyatló nyugaton ragadt honfitársukat.

Erdoğan a hírek szerint nem maradt nagyon sokáig a Boszporusz folyó partján tartott bulin.

FOTÓ: Mesut Özil / Instagram

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek