Mit szól a Momentum, Karácsony és Puzsér stábja Kálmán Olga indulásához? Megkérdeztük!

Szerző: Hutter Marianna
2019.06.06. 13:37

Kálmán Olga főpolgármester-jelöltsége alaposan felrázta a budapesti kampányt, körbekérdeztünk, ki mit reagál rá. A Momentum örül a versenynek, Karácsonyék lefújták sajtótájékoztatójukat, Puzsér Róbertéknak pedig még mindig a Momentum jelöltje a legszimpibb az előválasztás résztvevői közül.

Mit szól a Momentum, Karácsony és Puzsér stábja Kálmán Olga indulásához? Megkérdeztük!

„Örülünk neki, a verseny jó! Sok sikert neki!” – így reagált Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja az Azonnalinak arra, hogy Kálmán Olga egykori tévés műsorvezető a DK biztatására elindul a főpolgármesteri előválasztáson. A Momentum főpolgármesterjelölt-jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor sem használt nagyon eltérő szavakat a hírre reagálva.

Ismert: az MSZP-P Zugló polgármesterét, Karácsony Gergelyt indítja az előválasztás második fordulójában, akit eddig támogatásáról biztosított a DK, ám úgy tűnik, az EP-választás sikerén felbuzdulva meggondolták magukat. A Momentum részéről Kerpel-Fronius Gábor lesz az előválasztás résztvevője, míg Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt pár napja kiszállt a procedúrából. Sermer Ádám, a Fodor Gábor-féle liberális kispárt jelöltje szintén így tett, csak ő már korábban.

„Nekünk továbbra is a Momentum jelöltje a legszimpatikusabb az előválasztáson indulók közül, hiszen a politkán kívülről jött, civil, és nincs köze a régi balliberális pártokhoz”

– ezt már Puzsér Róbert kampányfőnöke, Zaránd Péter mondta az Azonnalinak. Hangsúlyozta, nekik továbbra is a program a legfontosabb, nem a hatalmi marakodás, ami elindult. „Jól látszik, hogy a balliberális pártoknál nem a feladathoz van az ember, hanem a sikerhez” – jegyezte meg. Kérdésünkre, hogy ha Kálmán Olga felvállalná a Sétáló Budapest programjukat, visszalépnének-e a javukra, azt mondta: nem hiszi, hiszen ezt Karácsony Gergely javára se tennék, „mert kell, hogy elhiggyük, hogy valaki felvállalná a programot”. „Lássuk meg Kálmán Olga programját, nézzük meg, ő milyen Budapestet képzel el” – nyilatkozta nekünk Zaránd.

Az Azonnali egyébként beszélt olyan, a Momentum ügyeire rálátó forrással, aki szerint Kálmán Olga indulása inkább nekik kedvez, hiszen megosztja a baloldali szavazatokat, azaz Kálmán Olga inkább Karácsony Gergelytől visz el szavazókat, nem tőlük. „A mi esélyeink nem romlanak annyira.” Ha pedig úgy alakulna, hogy Kálmán Olga nyerne, mögé könnyebb szívvel állna be a párt, mint Karácsony mögé, hiszen őt nem kötik korábbi háttéralkuk.

Az Azonnali kereste Karácsony Gergely stábját is az ügy kapcsán, akik türelmet kértek. A csütörtökök 13:30-ra meghirdetett sajtótájékoztatójukat mindenesetre lefújták.

FOTÓ: Sétáló Budapest, Momentum, Karácsony Gergely / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek