Kálmán Olgát indítja főpolgármesternek a DK

Szerző: Bukovics Martin
2019.06.06. 12:13

Miután a Momentum is indított jelöltet az előválasztáson, a DK is így tett: beállnak Kálmán Olga mögé.

Kálmán Olgát indítja főpolgármesternek a DK

Már mindkét, az EP-választáson nagyot nyert ellenzéki pártnak van főpolgármesterjelölt-jelöltje: a Momentum Kerpel-Fronius Gábort, a Demokratikus Koalíció pedig Kálmán Olgát indítja az előválasztáson. Ezt maga a médiaszemélyiség, korábbi tévés műsorvezető jelentette be Dobrev Klárával, a DK EP-képviselőjével együtt csütörtök délben.

Dobrev: Nem megosztó, egyesítő személyiség kell

Dobrev Klára a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy miután a Momentum a héten bejelentette saját főpolgármesterjelölt-jelöltjét, úgy látták, itt az ideje nekik is előállni egy jelölttel. Politikai partnereiket a lépés előtt nem tájékoztatták, a már megkötött megállapodásokat ugyanis ez nem érinti, tette hozzá.

Dobrev szerint Budapest leendő ellenzéki főpolgármester-jelöltjének nem megosztó személyiségnek kell lennie, hanem egyesítőnek, mégpedig olyannak, aki egyesíti az ellenzéki szavazókat. Szerinte Kálmán Olga az elmúlt években bebizonyította: megalkuvások nélkül, kőkeményen küzd Orbán rendszerével és Tarlós Istvánnal szemben, ráadásul pártnak sem volt még tagja soha. A DK ezért azt ajánlja mindenkinek, hogy a budapesti előválasztáson szavazzanak Kálmán Olgára.

Kálmán Olga: Én simán vitázok Orbánnal

Kálmán Olga elmondta, független jelöltként indul, a DK támogatásával, de nem a DK, hanem a budapestiek jelöltje szeretne lenni. Arra az elhatározásra, hogy induljon, az EP-választást követően jutott: annak eredménye ugyanis számára azt jelentette, hogy a magyarok minél több új arcot szeretnének látni a politikában. Mint mondta, Dobrev Klára nagy szerepet játszott abban, hogy elvállalja a jelöltséget. 

„El tudják képzelni azt, hogy szemtől szemben kérdezem Orbán Viktort? El tudják képzelni azt, hogy szemtől szemben tárgyalok Orbán Viktorral a város ügyeiről? Én el!” – mondta Kálmán Olga.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint van-e programja, Kálmán Olga azt mondta, minden budapestinek van programja, aki látja, hogy néz ki a főváros, de természetesen neki is van egy, amihez megkérdezi majd a városlakók véleményét is.

Pár napja még Karácsony mögött álltak Gyurcsányék

A budapesti előválasztáson eddig tehát három induló van: Karácsony Gergely, Kerpel-Fronius Gábor és Kálmán Olga. Apró érdekesség, hogy Gyurcsány Ferenc pár napja, az EP-választást követően még azt nyilatkozta, hogy a DK továbbra is Karácsony Gergelyt támogatja az előválasztáson. „Nincs ok arra, hogy bármelyikük is elbizonytalanodjon Karácsony Gergely támogatásában” – fogalmazott május 27-én a DK elnöke, ezt a Momentumra, az MSZP-re, a DK-ra, és a Párbeszédre értve. Vagyis mára már csak az MSZP és a Párbeszéd áll a zuglói polgármester mögött.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek