Véletlenül meglett a kormányzati lejárató kampány ellenszere

Fekő Ádám

Szerző:
Fekő Ádám

2019.06.03. 10:44

Ha nem voltál fiatalon skinhead, nem vettél részt az ország szétlopásában, és nem beszélsz hülyeségeket a legidiótább trollnak sem, akkor meglepően könnyű megúszni a lejáratást.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Azért volt jó az EP-választás, mert kicsit tényleg mindenki örülhetett: ott a Fidesz, ami ugyebár simán megnyerte az egészet, és ott az ellenzék, ami végülis szinte teljesen átalakult az elmúlt egy évben, ráadásul még azon is lehet röhögni, hogy a magát Európa vezérének képzelő Orbán Viktornak mennyire nem jöttek be a víziói a széljobbos barátai hatalomátvételéről. Aztán persze hétfőn megint munkanap volt, és folydogált tovább minden az addig megszokott mederben, azt leszámítva, hogy a parlamentben megint 2005 lett, és Gyurcsány Ferenc a baloldal vezéreként osztotta Orbánt. 

 

Ahhoz, hogy elhiggyem, valami apróság azért tényleg változott a május 26-i szavazás után, természetesen a magyar kormány üzenetét és gondolatvilágát mindig jól kommunikáló közpénzmédia kellett, ahol jól láthatóan gyorsan kapcsoltak:

 

az eredmények után most már nem a beomló MSZP és Jobbik a fő ellenségek az örök köpőcsésze Gyurcsány mellett, hanem a Momentumról kellett valamit előkaparni.

 

Ez a valami volt Cseh Katalin döbbenetesgyomorforgató, dermesztő és csak erős idegzetűeknek ajánlott hangfelvétele, amin szerintük az abortuszon nevet, a világ maradék része szerint pedig egy kellemetlen heherészés volt egy új szó hallatán. Bár első ránézésre szomorú a hír, hogy mennyire gyors tempóban ugrik rá a leginkább az adónkból eltartott büszke sereg a meglepően nagyra nőtt ellenségre, de van az egésznek valami pozitív üzenete is: nagyon úgy tűnik, hogy véletlenül sikerült megtalálni a kormányzati lejárató kampányok ellenszerét. 

 

Ez a nagy leleplezés ugyanis már tényleg annyira gyenge, hogy elolvasva tényleg nem tudom elképzelni, hogy ezen bárki is felháborodik. Egyrészt lehet érezni, hogy a szerencsétlen újságíró sem igazán tudott mit kezdeni a paranccsal, hogy írjon ebből egy durva kis anyagot, másrészt meg tényleg annyira lényegtelen sztoriról van szó, hogy még így ezerszeresre fújva sem igazán veri ki a biztosítékot.

 

De jól illeszkedik a sorba a vasárnapi Nagy Leleplezés is a HírTV-ről: valamiféle őrült titkos hírként hozták le azt, hogy Szarvas Koppány Bendegúz korábban a DK ifiszervezetét vitte, most pedig a Momentum tagja ugyebár. Az őrületes balhéhoz épp a mi 2017 októberében felvett videónkat használták fel úgy, mintha valami bődületes titok derült volna ki arról, hogy a DK valójában ugyanaz, mint a Momentum.

 

Szarvasról egyébként a korábbi tagságán kívül semmiféle kínos információ nem derült ki azon kívül, hogy életének egy szakaszában Gyurcsány Ferencben látta a politikai megoldást, tehát se náci ruhamárka, se virslis-pöcsös képsorozat, de még egy vacak gyorshajtást sem tudtak találni nála.

 

Szóval mi is lehet az ellenszer a közpénzmédia általi lejáratásra? Hát az, hogy ne legyen kínos a múltad!

 

Nyilván nem rosszul meghozott döntésekre gondolok, de hát látjuk, hogy a Jobbikkal vagy az MSZP-vel szemben milyen hatásos a lejáratás: Sneider Tamásnak még így 2019-ben sem mondták el, hogy nem fog menni a néppártosodás, ha nem cseréli le a csak a világ tehetősebb nácijai által hordott ruhamárkákat, az MSZP meg aztán tényleg egy életre nem fogja magáról lemosni a kormányzásuk alatt felhalmozott ügyeket. Más utat választott a DK, ahol Gyurcsány szerintem már rég immunis mindenre, és el is dugták; és az LMP, akik megelőzve a Fideszt inkább házon belül intézték a saját magukat lejárató kampányukat.

 

A Fidesz sajtója persze nem szokott ragaszkodni az igazsághoz, ha lejáratásról van szó, de azért látjuk, hogy milyen sokat tompul az éle akkor, ha ők sem tudják igazán, mibe kell most belekötni.

 

Szóval az a lényeg, hogy meglepően jól ki lehet kerülni a legdurvább részt, ha nem voltál fiatalon skinhead, nem vettél részt semmilyen módon az ország szétlopásában, nem részesültél semmilyen gyanús előnyben 2002 óta, és nem beszélsz hülyeségeket még akkor sem, amikor például a kormány legidiótább trollja megy oda hozzád kiabálni. Ha ez megvan, akkor tényleg maximum annyi marad, hogy füstbombák begyújtásáért tudnak csesztetni, az meg azért igazán nem lesz elég.

 

Olvass még több cikket Fekő Ádámtól az Azonnalin!

 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek