Puzsér ismét kiszállt a budapesti előválasztásból

Szerző: Pintér Bence
2019.06.03. 08:55

Még az LMP és a Jobbik budapesti buktájával sem korrekt a budapesti megegyezés, és az online szavazás sincs megoldva Puzsér szerint.

Puzsér ismét kiszállt a budapesti előválasztásból

Elkezdődött az önkormányzati választás budapesti színterének legújabb drámája:

Puzsér Róbert hétfő reggel bejelentette, hogy kiszáll az előválasztásból.

Az LMP és a Jobbik által támogatott publicista helyzete éppen az említett pártok gyenge budapesti EP-választási eredménye miatt rendült meg kicsit, de Puzsér posztja alapján nem is igazán azt követeli, hogy ezek a pártok nagy szeletet kapjanak a budapesti osztozkodásból (amiről itt írtunk), hanem azt, hogy a szocik ne kapjanak erejükön felüli pozíciókat.

„Budapesten az ellenzék számára húsz nyerhető kerület van. Az MSZP-Párbeszéd tandem tíz százalékos budapesti támogatottságával e kerületek felében[!] állít polgármester-jelöltet. A Jobbik és az LMP három-három százalékos budapesti támogatottságával, mely még így is az ellenzéki szavazatok tizede, nulla és nulla kerületet kap” – írta Puzsér, hozzátéve, hogy ezt a tavalyi országgyűlési választások eredményével indokolták, az alapján viszont több kéne járjon az LMP-nek és a Jobbiknak is.

Puzsér másik problémája, hogy a pártok nem voltak hajlandóak vele egy budapesti minimumprogramot egyeztetni, csak a pozíciók érdeklik őket szerint, és hogy ugyan az előválasztás mindjárt elkezdődik, de az online szavazás még mindig nem megoldott, illetve olyan bonyolultan akarja megoldani szerinte a baloldal, hogy annak semmi értelme nem lenne.

„Ha a fenti körülmények nem változnak, ebben a bohózatban nem veszek részt” – írta Puzsér.

Mindeközben a Momentum ma hivatalosan is bejelentheti Kerpel-Fronius Gábor jelöltségét, aki az előválasztáson indulna Karácsony és Puzsér ellenében, az előválasztásnak tehát még úgy is lehet értelme, ha Puzsér kiszáll belőle.

Budapesten tehát a helyzet változatlan, vidéken azonban egyre több városban állapodik meg a közös indulásban a teljes ellenzéki spektrum. Egerben az összellenzék a jobbikos Mirkóczki Ádám mögé állt be, Szombathelyen a szocialista Nemény András mögé, míg Salgótarjánban az MSZP-s Fekete Zsolt lesz a közös jelölt. 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek