+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. június 3. hétfő, 20:00
Walter Lübcke közelről kapott fejlövést, de fegyver nem volt a holtteste mellett, és öngyilkosságra utaló nyomot sem találtak.

Holtan találták otthonában a német rendőrök Walter Lübcke-t, a német CDU párt kasseli politikusát – írja a Guardian. A 65 éves Lübcke halálát közelről leadott fejlövés okozta, de a rendőrök nem találtak gyilkos fegyvert, illetve semmi arra utaló nyomot, hogy a férfi öngyilkos lett volna. A nyomozást vezető Horst Streiff elmondása szerint jelenleg az elkövetőt keresik.

 

A holttestet 0:30 körül találták meg hétfőn a politikus Kasseltől pár kilométerre lévő wolfhageni házának teraszán. Eddig csak annyi biztos, hogy a lövést közelről adták le egy kézifegyverrel.

 

Mint arról a helyi sajtó beszámol: a rendőrségi sajtótájékoztatón lényegében semmilyen kérdésre sem válaszoltak érdemben, mondván: folyik a nyomozás.

 

A CDU részvétnyilvánító szövegében hangsúlyozta, hogy a házas, kétgyerekes apa Lübckével olyan embert vesztettek el, aki soha nem félte elmondani, amit gondol.

 

 

Bár a helyi bulvár már össze is kötötte a gyilkosságot azzal, hogy Lübcke a 2015-ös bevándorlási krízis idején kicsapta a biztosítékot a helyi szélsőjobbnál azzal, hogy szolidaritást vállalt a menekültekkel, akiknek az emberi jogait hangsúlyozta, illetve közölte, hogy aki nem ért egyet az alapvető emberiességgel, nyugodtan hagyja el Németországot.

 

A rendőrség szerint egyelőre semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a két dolognak köze lenne egymáshoz. 

 

FOTÓ: HR / Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Élő oltási számláló, oltási terv, és lényegében minden felmerülő kérdés-válasz megtalálható a török állami koronavírus-tájékoztató oldalon.

Múlt szombaton az esemény két főszponzora is bejelentette: az emberi jogsértések miatt nem támogatja a vb-t, ha azt Belarusz rendezheti meg.

Szőczi Árpád Berlinben élő magyar-kanadai újságíró az M1 állami televízió nemzetközi adásának bemondója, otthon pedig a DW-nek dolgozik.

Németországban semmi nem utal arra, hogy ezt az évfordulót különösebben komolyan vennék.

A parlamenti választások után a román pártok általában feláldozzák a rossz eredményért felelősnek tartott pártvezetőt. Jelenleg ez körvonalazódik a jobbközép kormánykoalíció legnagyobb pártjánál.

Igor Matovič kormánya sokadszor is nekiugrik az országos tesztelésnek, és a többi szabály is szigorodik: január 27-től pár kivételtől eltekintve csak negatív teszttel lehet elhagyni a lakóhelyet.

Egyre több van belőle –
hóbort vagy a közöségi közlekedés új útja a libegő?

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás