+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. június 3. hétfő, 18:26
Persze nem szándékosan, egyszerűen a saját élettörténetén keresztül bemutatva mondott olyan szép dolgokat, amiből azonnal tiszta lesz, hol romlik el minden.

Az a legjobb abban, hogy már az 1990-es évek focistái is nagy öregnek számítanak, hogy végre rendszeresen születhetnek velük karrierösszegző interjúk. Itt van például a most 44 éves hős, Vincze Ottó, akire főleg a Fradinál emlékeznek jó szívvel, hiszen fontos szereplője volt a csapat azóta is egyetlen BL-csoportkörös szereplésének 1995-ben. 

 

Szóval Vincze Ottó a tipikus elkótyavetyélt tehetségű focistaként nyilatkozhatott a Magyar Nemzetnek, és az interjú annyira jó lett, hogy képtelen vagyok nem kiemelni belőle két részletet, ami mindent elmond a magyar futballról: először a hazai szeméthez való ragaszkodást, másodszor a közös emlékezet változását mutatom be!

 

„Csakhogy volt egy bökkenő. Sionban is értesültek arról, hogy jól megy a játék, és vissza akartak rendelni, el is jött a klubelnök, hogy megnézze a ZTE elleni bajnokinkat. Előző este a Gundelben vacsoráztunk az elnökkel, de nekem nem ízlett a mennyei bélszín, mert arra gondoltam, nem mehetek szívem Fradijába. Ezért másnap életemben először és utoljára direkt pocsékul játszottam, Rudi bácsi le is cserélt, az elnöknek elment tőlem a kedve, én meg a Fradié lettem.”

 

Tehát itt egy focista, aki karrierje nagy lehetőségeként mehetett volna Svájcba, de ő inkább szarul játszott, hogy maradhasson a már akkor is posványnak számító magyar közegben! A Ferencváros után egyébként a Barcelona szerződtette le, itt a második csapatig jutott.

 

„A Manchester Unitedet a Népstadionban fogadtuk, Bozsik Peti remek taktikát dolgozott ki, aminek a neve: passzjáték. Beckham tépte a haját a második félidőben, Ferdinand, Blanc, Keane, Solskjaer nagyon pipa volt, még nekem is akadt egy jó megmozdulásom, rászúrtam húszról, azt hittem, gól, de Roy Carroll kiszedte a léc alól. Aztán a végén a Béla kivégezte őket.”

 

Vincze Ottó szerint leiskolázták gyakorlatilag a ZTE-vel a Manchester Unitedet azon a legendás meccsen, ahol a jelenleg már Ausztriában dolgozó Koplárovics Béla a 91. percben rúgott győztes gólt. A kivégzés után a manchesteri visszavágón 5-0 lett a végeredmény a Unitednek.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem politikai okokból takarították le, és tagadták, hogy hivatalos graffiti-eltávolító szakemberek lennének.

Nem a hagyományos könyvesbolti terjesztésbe kerülnek azok a romantikus könyvek, amelyek a KSH toplistáját vezetik.

Fabrizio Piscitelli 53 évet élt, de az SS Lazio legnagyobb ultracsoportjának vezéreként hagyott örökségével még sokáig fog küzdeni a futball.

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás