Saját főpolgármester-jelöltet állít a Momentum, hétfőn jelentik be a nevet

Szerző: Pintér Bence
2019.05.31. 11:22

A publikum számára eddig viszonylag ismeretlen momentumos politikus indulhat Budapesten a főpolgármesteri címért – értesült az Azonnali több forrásból. A jelöltről még dönt az EP-választáson megerősödött párt küldöttgyűlése vasárnapig, így hétfőn jelentik be a jelölt nevét, aki megméreti magát az ellenzéki előválasztáson Puzsér és Karácsony ellenében.

Saját főpolgármester-jelöltet állít a Momentum, hétfőn jelentik be a nevet

Nem kasztingolnak külsős celebeket, saját soraiból állít főpolgármester-jelöltet a Momentum Mozgalom az ellenzéki előválasztás második fordulójára, ahol Puzsér Róberttel (Sétáló Budapest, LMP, Jobbik) és Karácsony Gergellyel (MSZP, Párbeszéd, DK) mérkőzhet meg – tudta meg az Azonnali több forrásból, bár a párt hivatalosan nem kívánta kérdésünkre megerősíteni az információt, ugyanakkor nem is cáfolta azt.

Arról egyelőre senki sem akart nyilatkozni, hogy egészen pontosan ki is lesz a jelölt. Annyit tudtunk meg, hogy a jelölt férfi, a Momentum egyik kevésbé ismert tagja, aki azonban a párton belül ismertebb figura.

Személyéről vasárnap estig szavaz a Momentum küldöttgyűlése, indulását hétfőn jelentenék be. Tehát a felröppent hírekkel elllentétben nem Szél Bernadett egykori LMP-elnök, független parlamenti képviselő jelöltségén gondolkodik a párt.

Eddig úgy tűnt, hogy nem lesz momentumos jelölt

Az EP-választásig úgy tűnt, hogy a budapesti ellénzéki főpolgármester-jelölti harc a függetlenként, de az LMP és a Jobbik támogatásával, a Sétáló Budapest-programmal induló publicista, Puzsér Róbert és a Párbeszéd zuglói polgármestere, az MSZP és a DK által is támogatott Karácsony Gergely között fog eldőlni:

a Momentum egy ideig keresett jelöltet, de végül úgy nyilatkozott, hogy azt támogatják, aki megnyeri az előválasztást, hiába próbálta Puzsér nagyon, hogy behúzza a pártot maga mögé.

Időközben aztán berobbant a parkolási botrány Zuglóban is, ami megtépázta Karácsony nimbuszát, az EP-választás pedig a legtöbb lovat kilőtte a két jelölt alól: leszerepelt az MSZP-P, a Jobbik és az LMP is, utóbbi még a küszöböt sem ugrotta át, jelentősen megerősödött viszont a DK és a Momentum. A DK jelezte, hogy továbbra is Karácsonyt támogatja, a Momentum azonban úgy döntött, hogy beszáll a versenybe egy saját jelölttel, akit nem kívülröl kasztingol.

Az országban a legtöbb helyen a DK lett a legerősebb ellenzéki párt, Budapesten azonban a Momentum több kerületben is megelőzte Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára pártját: Budán az I., II., XI, XII.; Pesten a V., VI., VII., VIII., IX., XIII. kerületekben lett a Momentum a legerősebb párt, ami így joggal érezheti, hogy egy saját jelölttel bele tudna szólni a budapesti ellenzéki versenybe.

FOTÓ: Momentum / Facebook

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek