Kerpel-Fronius Gábort indíthatja a Momentum az ellenzéki előválasztáson

2019.05.31. 13:45

Az ötvenkét éves cégvezetőt, Kerpel-Fronius Gábort indítaná a budapesti előválasztáson Karácsony Gergely és Puzsér Róbert ellen a Momentum – értesült az Azonnali. Kerpel-Fronius a XIII. kerületi pártszervzet tagja, a Momentum EP-listájának hatodik helyezettje volt.

Kerpel-Fronius Gábort indíthatja a Momentum az ellenzéki előválasztáson

Már nem csak azt tudjuk, hogy hétfőn jelöltet állít a budapesti ellenzéki küzdelemben a főpolgármester-jelöltségért a Momentum, hanem azt is több forrásból tudjuk, hogy kicsodát:

az Azonnali úgy értesült, hogy Kerpel-Fronius Gábor, a XIII. kerületi pártszervezet elnöke és a küldöttgyűlés tagja lehet Puzsér Róbert és Karácsony Gergely ellenfele az ellenzéki előválasztáson a főpolgármester-jelöltségért.

Az Azonnali kereste Hajnal Miklóst, a Momentum elnökségi tagját, aki kérdésünkre annyit mondott: nem kívánja megerősíteni az információt, mivel még nem döntött róla a párt hivatalosan.

Kerpel-Fronius a Momentum EP-listájának hatodik helyezettje volt. Az ötvenkét éves cégvezető a tavalyi választás előtt csak aktivistája volt a Momentumnak, utána döntött úgy, hogy nagyobb szerepet vállal. Facebookon található írásából kiderül, hogy azért csatlakozott a Momentumhoz, mert politikai kultúraváltást szeretne, illetve fontosnak tartja az ország euroatlanti elkötelezettségét és a teljesítményelvűséget. Kerpel-Froniust egyik forrásunk a publikum számára talán kevésbé ismert, a párton belül viszont véleményvezéri szerepet vivő politikusként írta le.

A küldöttgyűlés vasárnapig szavaz Kerpel-Fronius indításáról, jelöltségét hivatalosan hétfőn jelentheti be a Momentum.

FOTÓ: Kerpel-Fronius Gábor / Facebook

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek