Még azt is megszabja az Emmi, az állami pénzért cserébe pontosan hogyan matricázzák az autókat

Szerző: Hutter Marianna
2019.05.29. 19:10

Az Emmi szerint „diszkrét, elegáns” a matrica, amit az állami autóvásárlási támogatást igénybevevő nagycsaládosoknak kötelező lesz felragasztani a kocsijukra. A minisztérium arra is tesz javaslatokat, a hátsó szélvédő melyik részére legyen felhelyezve a matrica.

Még azt is megszabja az Emmi, az állami pénzért cserébe pontosan hogyan matricázzák az autókat

Arculati kézikönyvet adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma arról, hogyan kell az állami autóvásárlási támogatásért kötelezően felragasztandó matricákat felhelyezni a kocsikra – derül ki a kormány honlapjáról.

Emlékezetes: a kormány a családvédelmi akcióterv keretében a legalább hétszemélyes új autó vásárlásához akár 2,5 millió forint támogatást is ad a nagycsaládoknak. Ám ennek feltétele, hogy a kedvezményezettek rakjanak egy matricát az autóra, ami a kormányzati támogatást reklámozza. Ezen a kormány „Családbarát Magyarország” logója mellett az alábbi felirat is szerepel: „A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a magyar kormány családvédelmi akcióterve keretében valósul meg.”

Na de mit tartalmaz az Emmi „matrica felhasználási útmutatója”, amely nemcsak a támogatást igénybe vétele mellett döntő nagycsaládosoknak, de a matricákat biztosítani köteles a márkakereskedőknek is szól? Mint írják, a matrica a „Családbarát Magyarország” arculati koncepciójába illeszkedik.

„Megjelenése diszkrét, elegáns, mint egy minőségi tanúsítvány. Felhelyezés a hátsó szélvédőre történjen.”

Utóbbit később részletezik is: a matrica a hátsó szélvédőre ragasztandó, belülről, az autó típusától függően a hátsó szélvédő bal vagy jobb oldali, felső vagy alsó sarkába. Akinek ennyi segítség sem lenne elég, az megnyugodhat, ugyanis a kiadvány példákat is mutat arra, hogyan lehet a matricát felhasználni:

A matrica mindössze három színben lesz elérhető: pirosban, zöldben és feketében; és megszabják a pontos méretét és az azon alkalmazott betűtípust is.

A matrica „tiltott használatának” számít a kép torzítása, az arányok változtatása, a színeinek megváltoztatása és a grafikai elemeinek átrendezése is.

FOTÓ: kormany.hu

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek