Dé:Nash megénekelte a keleti nyitást is

Szerző: Illés Gergő
2019.05.27. 19:56

Oroszok a házban, buli van; látogatni jöttek, nyugi van: ha Dé:Nash legújabb számából nem lesz diplomáciai botrány, akkor semmiből!

A magyar politikai dalszerzés legújabb csillaga, a főképp a rap műfajában mozgó Dé:Nash csupán pár hónapos karrierje során sok mindenkiből csinált már hülyét: az EU-ellenes kormánypropagandából, Schmuck Andorból, a magyar kormány V4-rajongásából, a „mindent vissza”-megszállottakból, és az ősmagyar konteósokból is. 

Csak idő kérdése volt, hogy Dé:Nash mikor is zenésíti meg a keleti nyitást, pontosabban a magyar kormány Oroszország felé való közeledését, az EP-válaszások utáni hétfőn ki is jött az előadó legújabb száma Oroszok a házban címmel. 

Ha ez nem okoz diplomáciai botrányt a két ország között, akkor semmi,

hiszen (ahogy az orosz külügyben ezt nevezik) a ruszofóbiára különösen allergiásak Moszkvában, a zenében és a klipben pedig tényleg minden orosz-sztereotípia szerepet kapott.

Vannak susogós Adidas-tréningszettes telepi orosz fiatalok (arrafelé gopnyikoknak hívják őket), fejkendős bábuska, nagy mennyiségű vodka, balett-táncos, zongora, meg persze orosz kárpitok is. És akkor még nem is beszéltünk a kellőképp provokatív szövegről:

„Oroszország barátilag viszonyul hozzánk / A politikakultúrájuk is közel áll hozzám / Hogyha az előszobába beengedem őket / Biztos vagyok benne, hogy majd nem akarnak többet”

„Oroszok a házban, buli van / Látogatni jöttek, nyugi van / Előre tekintünk, nem hátra / Üdvözöljük őket, de kurvára”

De nem is dagasztom tovább a szót, nézzétek, hallgassátok meg a számot. Nektek hogy tetszik? Írjátok meg kommentben!

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek