Donáth Anna szerint az ország még mindig narancs, de a kukásautózást bevállalja!

Szerző: Fekő Ádám
2019.05.26. 23:01

A Momentum másik Brüsszelbe jutó politikusával is beszélgettünk kicsit a jó eredmény helyéről, és persze egy még ennél is sokkal fontosabb dologról.

Donáth Anna szerint az ország még mindig narancs, de a kukásautózást bevállalja!

Továbbra is a Momentum eredményváró buliján vagyunk, ahol meglepetésre nem csak Cseh Katalin lett EP-képviselő, hanem a lista második helyezettje, Donáth Anna is. Vele épp egy hete ígértettünk meg egy elég jó dolgot, ha kijut, ezt is elkezdtük szervezni.

Őszintén: mennyi esélyt adott annak, hogy ön is megy az Európai Parlamentbe?

Abban teljesen biztos voltam, hogy bejutunk, és szerintem meg is érdemeljük.

Ez volt a legfontosabb. Április 8. után azt mondtuk, hogy ne másra mutogassunk, hanem dolgozzunk keményebben és beszéljünk emberekkel. Ez az eredmény azt bizonyítja, hogy van értelme ennek a típusú politizálásnak.

De felülírta a terveit a brüsszeli munka?

Amikor a lista második helyére kerültem, felkészültem arra, hogy be is kerülhetek. Nem csak úgy ott vagyok a listán, mint szép és szimpatikus arc, hanem azért, mert a csapat úgy döntött, hogy Katkával jól fogjuk képviselni együtt a Momentumot, a magyar embereket és az európai polgárokat. Európa hangjai akarunk lenni Magyarországon is, minél többet kihozni a mandátumunkból. Ne felejtsük el, hogy egyelőre parlamenten kívüli párt a Momentum, eddig nem voltak olyan lehetőségeink, mint a többi pártnak. Arról majd kérdezze meg őket, hogy ők éltek-e ezekkel a lehetőségekkel, de mi most megmutathatjuk. 

Cseh Katalin azt mondta, hogy 2022-ben padlóra küldik a rendszert. Ezt alá tudja írni?

Én azt mondom, hogy holnaptól négyszer ennyit kell letennünk az asztalra.

Az a fontos, hogy minél hamarabb kormányt lehessen váltani. Ez az eredmény csak egy lépcsőfok, ettől még narancs színű az ország. Itt nem állhatunk meg, ez csak azt jelenti, hogy van arra igény, amit csinálunk és többet kell dolgozni.

Egy hete azt a könnyelmű kijelentést tette, hogy ha kijut Brüsszelbe, gyerekkori álma megvalósításaként felszáll egy kukásautó hátuljára. Mikor?

Most holnapig látok. De hát nekem ez gyerekkori álmom, és ha ez kellett a megvalósulásához, akkor azt mondom, minél hamarabb!

Lehet, hogy mi szervezzük le!

Ha megteszi, aranyba foglalom a nevét!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek