+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. május 26. vasárnap, 23:01
A Momentum másik Brüsszelbe jutó politikusával is beszélgettünk kicsit a jó eredmény helyéről, és persze egy még ennél is sokkal fontosabb dologról.

Továbbra is a Momentum eredményváró buliján vagyunk, ahol meglepetésre nem csak Cseh Katalin lett EP-képviselő, hanem a lista második helyezettje, Donáth Anna is. Vele épp egy hete ígértettünk meg egy elég jó dolgot, ha kijut, ezt is elkezdtük szervezni.

 

Őszintén: mennyi esélyt adott annak, hogy ön is megy az Európai Parlamentbe?

 

Abban teljesen biztos voltam, hogy bejutunk, és szerintem meg is érdemeljük.

 

Ez volt a legfontosabb. Április 8. után azt mondtuk, hogy ne másra mutogassunk, hanem dolgozzunk keményebben és beszéljünk emberekkel. Ez az eredmény azt bizonyítja, hogy van értelme ennek a típusú politizálásnak.

 

De felülírta a terveit a brüsszeli munka?

 

Amikor a lista második helyére kerültem, felkészültem arra, hogy be is kerülhetek. Nem csak úgy ott vagyok a listán, mint szép és szimpatikus arc, hanem azért, mert a csapat úgy döntött, hogy Katkával jól fogjuk képviselni együtt a Momentumot, a magyar embereket és az európai polgárokat. Európa hangjai akarunk lenni Magyarországon is, minél többet kihozni a mandátumunkból. Ne felejtsük el, hogy egyelőre parlamenten kívüli párt a Momentum, eddig nem voltak olyan lehetőségeink, mint a többi pártnak. Arról majd kérdezze meg őket, hogy ők éltek-e ezekkel a lehetőségekkel, de mi most megmutathatjuk. 

 

Cseh Katalin azt mondta, hogy 2022-ben padlóra küldik a rendszert. Ezt alá tudja írni?

 

Én azt mondom, hogy holnaptól négyszer ennyit kell letennünk az asztalra.

 

Az a fontos, hogy minél hamarabb kormányt lehessen váltani. Ez az eredmény csak egy lépcsőfok, ettől még narancs színű az ország. Itt nem állhatunk meg, ez csak azt jelenti, hogy van arra igény, amit csinálunk és többet kell dolgozni.

 

Egy hete azt a könnyelmű kijelentést tette, hogy ha kijut Brüsszelbe, gyerekkori álma megvalósításaként felszáll egy kukásautó hátuljára. Mikor?

 

Most holnapig látok. De hát nekem ez gyerekkori álmom, és ha ez kellett a megvalósulásához, akkor azt mondom, minél hamarabb!

 

Lehet, hogy mi szervezzük le!

 

Ha megteszi, aranyba foglalom a nevét!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A most először közszemlére tett élőlény olyan, mint egy gomba, de úgy viselkedik, mint egy értelmes állat, miközben majdnem 720 neme van.

Örül a „Karácsonyfigyelőnek”, de türelmet kér, viszont már az első napján kihirdeti a klímavészhelyzetet.

A friss Nobel-díjas író karintiai szülőfalujában támadt rá az újságírókra, mert azok Milošević melletti kiállásáról kérdezték.

Lejárt az MSZP ultimátumának határideje, Tóbiás József vissza fogja adni a mandátumát.

Ilyen sem volt még: írek akarnak lenni a britek. A belfasti posták már kifogytak a formanyomtatványokból.

Élesedett a centristák és a baloldaliak vitája: Elizabeth Warrent támadták a centrista jelöltek az egészségügyi tervei miatt. Ez főleg Joe Bidennek használ. De mit remél ettől?

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás