+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. május 26. vasárnap, 23:01
A Momentum másik Brüsszelbe jutó politikusával is beszélgettünk kicsit a jó eredmény helyéről, és persze egy még ennél is sokkal fontosabb dologról.

Továbbra is a Momentum eredményváró buliján vagyunk, ahol meglepetésre nem csak Cseh Katalin lett EP-képviselő, hanem a lista második helyezettje, Donáth Anna is. Vele épp egy hete ígértettünk meg egy elég jó dolgot, ha kijut, ezt is elkezdtük szervezni.

 

Őszintén: mennyi esélyt adott annak, hogy ön is megy az Európai Parlamentbe?

 

Abban teljesen biztos voltam, hogy bejutunk, és szerintem meg is érdemeljük.

 

Ez volt a legfontosabb. Április 8. után azt mondtuk, hogy ne másra mutogassunk, hanem dolgozzunk keményebben és beszéljünk emberekkel. Ez az eredmény azt bizonyítja, hogy van értelme ennek a típusú politizálásnak.

 

De felülírta a terveit a brüsszeli munka?

 

Amikor a lista második helyére kerültem, felkészültem arra, hogy be is kerülhetek. Nem csak úgy ott vagyok a listán, mint szép és szimpatikus arc, hanem azért, mert a csapat úgy döntött, hogy Katkával jól fogjuk képviselni együtt a Momentumot, a magyar embereket és az európai polgárokat. Európa hangjai akarunk lenni Magyarországon is, minél többet kihozni a mandátumunkból. Ne felejtsük el, hogy egyelőre parlamenten kívüli párt a Momentum, eddig nem voltak olyan lehetőségeink, mint a többi pártnak. Arról majd kérdezze meg őket, hogy ők éltek-e ezekkel a lehetőségekkel, de mi most megmutathatjuk. 

 

Cseh Katalin azt mondta, hogy 2022-ben padlóra küldik a rendszert. Ezt alá tudja írni?

 

Én azt mondom, hogy holnaptól négyszer ennyit kell letennünk az asztalra.

 

Az a fontos, hogy minél hamarabb kormányt lehessen váltani. Ez az eredmény csak egy lépcsőfok, ettől még narancs színű az ország. Itt nem állhatunk meg, ez csak azt jelenti, hogy van arra igény, amit csinálunk és többet kell dolgozni.

 

Egy hete azt a könnyelmű kijelentést tette, hogy ha kijut Brüsszelbe, gyerekkori álma megvalósításaként felszáll egy kukásautó hátuljára. Mikor?

 

Most holnapig látok. De hát nekem ez gyerekkori álmom, és ha ez kellett a megvalósulásához, akkor azt mondom, minél hamarabb!

 

Lehet, hogy mi szervezzük le!

 

Ha megteszi, aranyba foglalom a nevét!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Banális hiba miatt nem jött össze a már fél éve ígért internetes szigorítás.

Új elemzés állítja: több mint harmadával kevesebb fiatal hal meg azokban az amerikai államokban, ahol szigorúbbak a fegyvertartás kritériumai.

Három szélsőjobboldali kötődésű férfit tartóztattak le Észak-Olaszországban, egy csomó fegyvert találtak náluk.

Csütörtök óta nem megy a Galileo, még hétfő reggel is csak két műhold működött a huszonhatból.

A hét kérdése

Annyi remek hely veszi körül Magyarországot, nem? De itt az ideje igazságot tenni abba, hol számíthatunk a legtöbb jóra, ha átlépjük a határt! Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás