Töltsd ki: ez a teszt megmondja, melyik az a párt az EU-ban, amire tényleg jó szívvel szavazhatsz

Szerző: Bukovics Martin
2019.05.24. 18:33

Nem tudod még, kire szavazz? Az euandi2019 tesztje ezt is elmondja neked, miután kitöltötted. De ami ennél izgalmasabb: megmutatja, melyik az a párt az egész EU-ban, amelyik a leginkább közel áll a te személyes politikai nézeteidhez.

Töltsd ki: ez a teszt megmondja, melyik az a párt az EU-ban, amire tényleg jó szívvel szavazhatsz

Bár az Azonnalinak van saját fejlesztésű választási tesztje, és még ott van ezen kívül a szintén kiváló orientációs segítséget nyújtó Vokskabin is, elérhető magyarul egy harmadik EP-választási szavazási segéd is! Azért ajánljuk ezt egy külön posztban, mert nem csak a magyarországi pártok között igazít el, hanem a komplett uniós mezőnyben: vagyis

ha neajdisten valamikor lehetőség lesz arra, hogy egy uniós polgár tetszőleges uniós pártra szavazhasson az EP-választáson, addigra neked már kialakult pártpreferenciád lesz.

Az euandi2019 – ami alapvetően az EU CEU-jának, vagyis a firenzei European University Institute-nak a projektje, és magyarok is dolgoztak rajta – arra kéri a felhasználókat, hogy értékeljenek 22 szakpolitikai kijelentést, melyek az európai politikában megjelenő jelenlegi szakpolitikai kérdések és politikai értékek széles körét fedik le. A válaszadók minden egyes kijelentést úgy tudnak értékelni, hogy egy 5-fokú skálán bejelölik, hogy mennyire értenek egyet vele. Az adott téma jelentőségét is tudják jelezni, azáltal hogy bejelölhetik, hogy az mennyire fontos nekik. Amint kész, jönnek is az eredmények.

Itt lehet nekifutni a tesztnek, érdemes!

Először a magyar pártokkal való egyezéseket mutatja meg a rendszer, de ha a baloldali menüben kiválasztod a Minden párt az EU-ban gombot, megjelennek tagországonkénti bontásban a te véleményeddel leginkább fedésben lévő politikai erők! Én például így ismertem most meg egy máltai, egy ciprusi és egy wales-i pártot. Fun fact: még az erdélyi RMDSZ is a top 5 EU-beli pártom között van!

És nektek melyik unióbeli párt jött ki? Kommenteljétek be!

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek