Vegyél képregényt vagy őzszobrot, és segítsd vele a beteg gyerekeket!

Szerző: Pintér Bence
2019.05.23. 08:01

Magyar képzőművészek és képregényesek alkotásait lehet megvásárolni a hétvégén a jó ügy érdekében.

Vegyél képregényt vagy őzszobrot, és segítsd vele a beteg gyerekeket!

Olyan is ritkán van, hogy papírból készült őzszobrok vásárlásával tehet az ember valamit másokért, de most szombaton az Anker't területén megrendezett Carenevalon erre is lehetőség lesz.

„Képzelj el tíz őzt, tíz életnagyságú poligon-szobrot, ami most az elesettek megsegítéséért siet árkon-bokron keresztül. A szobor-csapatot tíz, a legszínesebb irányból érkező művész öltöztet fel, hogy karneváli hangulatba kerülve felvonuljanak az Anker’tben, és vásárra vigyék a bőrüket a jó ügyért. Az őzek párosával egy-egy olyan alapítványért dolgoznak, amik remélhetőleg sokak életét teszik majd könnyebbé” – áll az esemény leírásában.

Az aukció mellett egy képregény is megjelenik, amit Pápai Gábor rajzolt, és egy sor más rajzoló is hozzájárult egy-egy rajzzal

– a képregény eladásából befolyt összeget is jótékony célra ajánlják fel, de a képregény mellett egy sor más tárgy is megvásárolható lesz a rendezvény adománypultjában.

A befolyt összegből A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványt, a Bátor Tábort, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványt, a Kompánia ALTER-t és a Lámpás '92 Alapítványt támogatják majd.

FOTÓ: részletek Pápai Gábor képregényéből

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek