Migránsokkal riogatva aktivizálná a roma szavazókat Farkas Flórián

Szerző: Hutter Marianna
2019.05.23. 14:19

Levelet küldtek a roma önkormányzatoknak Farkas Flóriánék, amelyben attól tartanak, beilleszkedni képtelen, idegen kultúrájú milliók fenntartására kellene költeni az állami támogatást.

Migránsokkal riogatva aktivizálná a roma szavazókat Farkas Flórián

A Farkas Flórián vezette Lungo Drom roma érdekvédelmi szervezet is bevetette magát az EP-kampányban: levelet küldtek a roma nemzetiségi önkormányzatoknak, melyben azzal riogatnak: ha migránsok jönnek az országba, magukkal hozzák „a rasszizmust, a terrorizmust és a nőgyűlöletet” – tudta meg az Azonnali.

A kormánypárti parlamenti képviselő Farkas Flórián jegyezte levél többek közt így érvel a Fideszre való szavazás mellett:

+ „A cigányságot bevonva értünk el visszafordíthatatlan eredményeket az oktatás, a foglalkoztatás, az életkörülmények javítása területén. De nem csupán arról van szó, hogy meg kell védenünk az eddig elért eredményeinket.”

+ „Aki a migrációt támogatja, annak nem érték a nemzet, a család, a kereszténység.”

„Nem szabad megengednünk, hogy a migránsok szabadon jöjjenek be az országunkba, magukkal hozva a rasszizmust, a terrorizmust és a nőgyűlöletet.”

+ „Mi azt szeretnénk, hogy az asszonyaink, lányaink egyedül is kimehessenek az utcára, ne kelljen félniük erőszakos cselekedetektől, mint ahogyan arra számos példát láttunk azon országokban, melyek nagy számban fogadtak be migránsokat.”

„A migráció jelenti a legnagyobb fenyegetést a cigányságra.

A migránsok tömegével való beengedése súlyos gazdasági kérdés is az országra. Hiszen honnan lesz pénz a bevándorlókra? Támogatni tudjuk majd a foglalkoztatást, az oktatást? Lesz munkája a magyar embereknek?

Vagy az erre szánt összeget el kell költenünk beilleszkedni képtelen, idegen kultúrájú milliók fenntartására?”


Egyébként Farkas Flóriánnak feltehetően nem kellett sokat gondolkodnia azon, mit írjanak a roma önkormányzatoknak szóló levélben, ugyanis gyakorlatilag szó szerint azok a mondatok olvashatóak abban, amelyeket korábban a kormánypárti Magyar Hírlapnak nyilatkozott még áprilisban az EP-választás kapcsán.

Érdekesség, hogy annak ellenére, hogy 2019-et írunk, a Lungo Dromnak még honlapja sincs.

Ugyan a a szervezet neve fel van tüntetve a Fidesz honlapján a párt szövetségesei között, de aki rákattint a Lungo Drom nevére, annak ismételten a fidesz.hu nyílik meg.

Farkas Flórián nevéhez az utóbbi években több botrány is fűzödött, például bebukott a  nevéhez fűződő 1,6 milliárd forintos Híd a munka világába nevű foglalkoztatási programnak szánt projekt. A bruttó közel 1,4 millió forintnyi fizetést kapó politikus egyébként a palrament oldalán található adatok alapján nem tartozik a legaktívabb képviselők közé:

a 2018-tól induló ciklusban még egyetlen benyújtott indítványa sem volt, igaz, az előzőben is összesen csak négy.

Sőt mi több: felszólalnia sem sikerült a parlamentben 2014 óta.

FOTÓ: parlament.hu

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek