+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2019. május 21. kedd, 07:40
Most, hogy vége a sorozatnak, mindenki tegyen két lépést hátra, és gondolja át, miben különbözött az ő megőrülése attól, amikor pénzt gyűjtöttek a rajongók Esmeralda szemműtétjére.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Először is fontos leszögezni, hogy egy percet sem láttam a Trónok harcából leszámítva azt a pár évvel ezelőtti esetet, amikor elaludtam valahol az első rész tizenvalahanyadik percén. Nem tudatos távolmaradás volt ez, egyszerűen nem érdekelnek a sárkányok és a kardozó emberek. Nem volt ez mindig így: általános iskolában még MAGUS-oztam is, egyszerűen úgy hozta az élet, hogy jobban lekötnek az atlétában lövöldöző figurák, vagy a foci.

 

Még a Trónok harca nézőivel sincs bajom, sőt, van több Trónok harca-rajongó barátom, köztük is van rendes ember.

 

Ettől függetlenül engem mint Trónok harca ellen beoltott embert óriási örömmel tölt el, hogy vége van ennek az egésznek.

 

A sorozat körüli őrület ugyanis a definíciója annak, mennyire félrement a filmipar az elmúlt nagyjából tíz évben. Azon már felesleges is rinyálni sokadszorra, hogy a sorozat iszonyatos népszerűsége miatt az egészet megálmodó George R. R. Martinnak már nagyjából nulla köze van ahhoz, ahogy haladnak a dolgok, de azon is túl kell lépni, hogy a valahogy még hozzám is eljutott hírekből is lejött, hogy az egésznek már semmi célja nincs azon kívül, mint hogy a lehető legnagyobb felhajtást hozzanak össze egy átlagosnál valamivel véresebb mesének. 

 

Az viszont már egészen tragikus, ahogy ezzel a sorozattal végleg átvette az uralmat a világ felett a semmiről való áradozás.

 

Amikor az egész univerzumépítősdi alapjának mondható Star Wars összeszedte azokat a rajongóit, akik tényleg képesek voltak órákon át beszélni róla, miképp logikus egy olyan történet, amiben amúgy fénykardokkal meg láthatatlan erővel harcolnak egymás ellen emberek, még csak egy elszigetelt, de vicces réteg szórakozásának tűnt ez téma. Aztán pislog kettőt az ember, és kiderül, hogy

 

felnőtt emberek a buszon vitáznak róla, ki a szimpatikusabb a Trónok harcában, és kinek drukkolnak nagyon annyira, hogy hajnalban keltek fel megnézni a részt.

 

Nyilván mindenki arról beszél, amiről csak szeretne, de érdemes feltenni a kérdést: pontosan mivel értelmesebb ez, mint amikor generációs élménnyé vált BB Évi és BB Renato dugása a Big Brotherben? Az utóbbi még azt is fel tudja mutatni, hogy tényleg megtörtént, ahogy arról a világ pornómegosztói a mai napig is tanúskodnak. 

 

De ugye mindenki röhögve szokta emlegetni azokat az időket, mikor Magyarországon elkezdtek pénzt gyűjteni Esmeralda szemműtétjére, vagy Isaura felszabadítására? Na, ha ezek viccesek, akkor mindig gondoljunk bele, hogy amikor halálosan drukkolunk Havas Johnnak vagy Hodornak vagy Zsarnok Ikszornnak, akkor mi is erre a polcra kerülünk. Első olvasásra sarkítás párhuzamot vonni, de mindenki gondoljon bele, hogy már egymillió ember írta alá azt a petíciót, ami azt követeli, forgassák újra a Trónok harca nyolcadik évadát.

 

Tehát minimum egymillió, fél Budapestnyi ember létezik, aki úgy gondolja, az élete rosszabb lett attól, hogy nem kielégítő számára egy olyan történet befejezése, amit ugyebár a megálmodó semmilyen formában nem is tervezett el. Mi ez, ha nem a modern kivetülése annak, hogy hülyék gyűjtenek pénzt egy sorozatszereplő szemműtétjére?

 

Úgyhogy most, hogy véget ért Minden Idők Legfantasztikusabb Sorozata, Amit Nézve Kicsit a Mai Világra Is Rá Lehet Ismerni, én azt mondom mindenkinek, hogy dőljön kicsit hátra, és gondolkodjon el a kérdésen: kiteljesítő érzés volt megkapni azt az érzést, amit 15 éve a Paula és Paulina okozott a világ tévéfüggő nyugdíjasainak? 

 

Olvass még több cikket Fekő Ádámtól az Azonnalin!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Utóbb Strache tagadta, hogy civil egyesületeken keresztül kaptak volna pénzt. Az ibiziai videó után alakult nyomozócsoport azonban más eredményre jutott.

Miután Kiss László és Szaniszló Sándor III. és XVIII. kerületi polgármesterek átléptek a DK-ba, Gyurcsányéknak nagyobb lesz a frakciója a közgyűlésben, mint az MSZP-é.

Ezúttal semmiféle titkos társaság után nem nyomoz senki, és hullák sem lesznek, csak vadállatok zenélnek. Magyar alkotó illusztrálta.

A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésben politizáló Kulcsár Gergely jelezte: a Jobbik-elnökség felszólítása ellenére sem mond le.

Mégpedig Amerikába. Sokak szerint ezzel milliók személyes információi kerülnek veszélybe.

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

Új sorozat indul az Azonnalin: a 2020-as éveket alakító emberek mondják el, merre megyünk ebben az évtizedben.

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás