Putyin Facebookjára regisztrált Toroczkai László, miután letiltották közösségi oldalát

Szerző: Hutter Marianna
2019.05.20. 18:00

Úgy tűnik, bukta a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom elnöke a 207 ezres Facebook-oldalát, úgyhogy felregisztrált a Vkontaktéra, a legnagyobb orosz közösségi oldalra.

Putyin Facebookjára regisztrált Toroczkai László, miután letiltották közösségi oldalát

Miután letiltották 207 ezer követővel bíró Facebook-oldalát, regisztrált az orosz ellen-közösségi oldalra, a VKontakte-ra Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke – közölte a párt, egyébként éppen a Facebookon. A szélsőjobboldali politikus azt állítja, a Facebook indoklás nélkül tette elérhetetlenné közösségi oldalát.

ÁSOTTHALOM IMMÁRON MOSZKVÁBÓL IS ELÉRHETŐ!

A VKontakte alapítója, Pavel Durov még 2014-ben nyilatkozta a Buzzfeednek: a közösségi oldal Vlagyimir Putin orosz elnök szövetségeseinek kezébe került.

A Similarweb szerint a 2006-ban alapított VKontakte Oroszország második leglátogatottabb oldala, világszerte pedig a tizenkettedik legnépszerűbb. Ehhez valószínűleg hozzájárul az is, hogy rengeteg aktuális zeneszám fent van rajta, igaz, jogilag abszolút illegálisan.

Nem Toroczkai az első, aki miután meggyűlik a baja az amerikai Facebookkal, az orosz VKontakte-ra regisztrál inkább, így csinált a szélsőjobboldali Vadhajtások.hu is, miután YouTube-on törölték a videóikat.

FOTÓ: Mi Hazánk Mozgalom / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek