Nincs is unokahúga a Strache-videón emlegetett orosz oligarchának

Szerző: Fekő Ádám
2019.05.20. 10:45

Egyke az osztrák alkancellár bukását okozó videón emlegetett orosz oligarcha, így unokahúga sem lehet, az FPÖ-sök mégis felültek az átverésnek.

Nincs is unokahúga a Strache-videón emlegetett orosz oligarchának

Ez a cikk a komplett európai sajtót lázban tartó botrányról, az osztrák alkancellárról kikerült rejtett kamerás videó ügyének legújabb fejleményeiről szól. Az alapsztorit itt olvashatod el, a szombat reggeli fejleményeket itt, a vasárnapiakat itt és itt Strache lemondásának részleteit itt, a magyar szálról itt tudhatsz meg dolgokat, itt meg az FPÖ-ÖVP-kormány végének osztrák sajtóvisszhangról.

Tagadja az orosz oligarcha, Igor Makarov, hogy bármiféle köze lenne ahhoz a nőhöz, aki videón egyezkedik Heinz-Christian Strache hétvégén lemondott osztrák FPÖ-s alkancellárral arról, hogy milyen előnyöket kaphatnának az oroszok azzal, ha megvennék a legnagyobb osztrák bulvárlapot a szélsőjobbos politikusnak. 

Az ibizai felvételen Strachéval tárgyaló nő Igor Makarov unokahúgának adta ki magát. Makarov egy Vlagyimir Putyinoz közel álló oligarcha. A férfi viszont most megszólalt a Forbes orosz kiadásának:

„Széles körben ismert tény, hogy én voltam az egyetlen gyerek a családban, és nincs se unokahúgom, se más hasonló rokonom. Semmilyen rokonságban nem állok azzal a nővel, aki Alena Makarovának hívja magát, és egyáltalán nem is ismerem”

– mondta az oligarcha szóvivője.

A nő kilététől függetlenül már így is óriási botrány van Ausztriában: Sebastian Kurz kancellár szombaton bejelentette, hogy nem dolgozik tovább együtt az FPÖ-vel, és ősszel új választások lesznek. Ráadásul vasárnap este kiderült, hogy – bár Strache egyedi esetnek írta le a megörökített ibizai beszélgetést – az FPÖ-sok még többször is egyeztettek a titokzatos orosz nő bizalmasával, és az oroszok kedvéért egy, a Strabagot támadó sajtóközleményt is kiadtak.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek