+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. május 20. hétfő, 07:07
Az osztrákok Habonya? Sebastian Kurz? Egy titkosszolgálat? Egy művészcsoport? Néha az élet egészen egyszerű válaszokat ad: itt vannak az Azonnali tippjei, szavazz, melyik lehet a megoldás!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Miután a múlt hét pénteken két német lapban közölt ibizai botrányvideó a Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) arcának, Heinz-Christian Strache alkancellári és pártelnöki lemondásához vezetett, a komplett osztrák sajtó azon gondolkozik: vajon ki csinálta a videót?

 

A Die Presse első tippje valamelyik nyugati titkosszolgálat volt, aztán vasárnap kicsit részletesebben is végigvette a lehetőségeket és a konteókat a bécsi konzervatív napilap:

 

Tal Silberstein és stábja. Ő nagyjából az osztrák Ron Werberbe oltott Habony Árpád, leszámítva, hogy visszavonult. Silberstein a 2017-es osztrák választási kampányban nem rettent vissza a negatív kampánytól sem, így először mindenki őrá tippelt. Ám egyik akkori munkatársa a Twitteren közölte: most az egyszer nem ők állnak valami mögött.

 

+ Sebastian Kurz. Cui prodest, ugye. Christian Kern volt szocdem osztrák kancellár felesége a Twitteren rejtélyesen olyasmiket írogatott, hogy érdemes feltenni a kérdést, hogy ki húz hasznot az egész történetből. Bár nem írta le a mostani osztrák kancellár nevét, de egyértelmű, hogy őrá célzott.

 

+ Egy nyugati titkosszolgálat. Az amerikai, mert zavarják, hogy Oroszországhoz túl közel állnak bizonyos európai pártok. Vagy a német, mert be akart vinni egy gyomrost az erősödő EU-ellenes szélsőjobboldalnak. Ezen elmélet hangoztatói szerint az időzítés sem véletlen: mivel az anyag az EP-választás előtt jött ki nagyjából egy héttel, ezért akár más ország populistáit is elsodorhatja a bécsi vihar.

 

+ A Zentrum für Politische Schönheit. Ez egy német akcionista művészcsoport, ők voltak például azok, akik felállították a berlini holokausztemlékmű kicsinyített mását Björn Höcke szélsőséges AfD-s politikus türingiai háza mellé. Ha ők voltak az egész akció mögött, az magyarázná, miért tudott például Jan Böhmermann, a korábban Janisz Varufakiszt és a legnagyobb német bulvárlapot is átverő német humorista a videókról már hetekkel a botrány kirobbanása előtt.

 

Ám néha az élet sokkal egyszerűbb válaszokat ad, mint azt bárki hinné. Lássuk az Azonnali tippjeit!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A cseh kommunistáknak 1989 óta először van tényleges beleszólásuk az ország dolgaiba, ki is használják rendesen.

Döntöttek a brit konzervatív parlamenti képviselők, Boris Johnson és Jeremy Hunt között dől el a harc a Konzervatív Párt és a kormány vezetéséért.

A lakásokban szerintük első sorban lakni kell, nem nyaralni.

Nélkülük pedig a bajor néppárti Spitzenkandidatnak biztosan nem lesz többsége. Felpörgött az európai uniós politika!

Évek óta először indulhattak egyenlő esélyekkel a nők a japán orvosi egyetemek felvételijén, túl is teljesítették a férfiakat.

A hét kérdése

Kálmán Olga? Karácsony Gergely? Kerpel-Fronius Gábor? Ez a hét kérdése, szavazz!

Azért ide elnéznénk

Buda mellett, és még mindig van rá jegy! Június 19-22.

A borzalmas név ellenére is érdemes újragondolni mindazt, amit erről az unalmasnak tűnő fajtáról tudni vélünk. Június 22.

A Piacok Napján az Erzsébet tér egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogy történt a rendszerváltás? Mit kell tudni a prágai gólemről? Milyen bosszúra készül az Álmok Fejedelme? Könyves Kálmán!

Valerij Pekar szerint az egész nyelvtörvényügy csak egy háborús ország átmeneti problémája. Interjú.

Amikor mi olyan speciálisnak érezzük magunkat, nem árt elmenni egy magát ugyanúgy meg- és feltalálni igyekvő másik volt szocialista fővárosba.

Ellenőriztük, mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás